Facebook Twitter Email Pinterest

Koski junnujen kärjessä kotinurkille

14.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Juniorien kärkipaikalla SM Pohjanmaa Ralliin starttaa AL-Härmän kaksikko Riku Koski - Kari Bergbacka BMW M3:lla. Kauden aiemmat kilpailut Kouvolassa ja Liedossa ovat molemmat tuoneet luokkavoiton RSJM 4-luokassa, sekä myös nopeimman loppuajan junioreissa.
 
Hyvin sujuneen alkukauden jälkeen tavoitteena on jatkaa samaa Pohjanmaallakin.
 
- Länsirannikko sujui meidän osalta suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli lähteä vähän tunnustellen liikenteeseen. Ajo lähti kuitenkin sujumaan ihan hyvin alusta alkaen ja lopussa ei tarvinnut enää turhia riskejä ottaa. 
 
- Pohjanmaalle lähdetään hakemaan samanlaista tulosta. Kisa on meille tavallaan kotikisa, mutta täysin tuttuja pätkiä ei ole varmasti yhtäkään. Onhan Seinäjoki kuitenkin noin 70km päässä meiltä. Pohjanmaan tiestöt ovat muutoin meille mielekkäitä ja tiet ovat helposti luettavissa, kun ei ole paljon ylityksiä. Olin viime vuonna kilpailemassa Pohjanmaa Rallissa ja siitä voi olla vähän apua tämänkin vuoden kapinoihin, kertoo Riku Koski.
 
Millä tavoin kolmen viikon sapattia kisatouhuista sitten on vietetty ja minkälaisella suunnitelmalla kauden kolmanteen osakilpailuun oikein lähdetään.
 
- Kolmen viikon tauko on mennyt autoa huoltaessa ja korjaillessa Länsirannikon jäljiltä, sekä töitä tehdessä. Testaamaan ei ole vielä ehditty, mutta eiköhän sitä pienet testit ennätä ajamaan ennen kilpailua. 
 
- Kaikki pitää laittaa Pohjanmaassa peliin, jos mielii kärjessä pysyä. Auton pitäisi olla tikissä kaikin puolin. Tähän asti ollaan kauden osalta tavoitteessa, mutta ei siellä kilpailuissa kärsi yhtään antaa siimaa. Täysiä lähdetään ajamaan ja koitetaan jatkaa samalla menolla kuin tähänkin asti, suunnittelee Koski.
 
Monien muiden juniorien ja nuorten tavoin myös Koski on innoissaan kun kilpaa päästään ajamaan kahtena päivänä. 
 
-Kaksipäiväinen kisa on mielestäni hieno. Molempina päivinä pitää kuitenkin olla hereillä alusta alkaen, terävöittää Koski lopuksi.
 
Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa