Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg uudella Ford Fiesta Rally3 -autolla SM Pohjanmaa Ralliin

15.06.2021 /

Porvoolainen Jussi Lindberg starttaa ensi viikonloppuna Seinäjoen SM Pohjanmaa Ralliin tuliterällä KMS Racingin Ford Fiesta Rally3 -autolla. Automallin kisadebyytti nähtiin Kouvolan SM-rallissa maaliskuussa. Tuolloin M-Sportin Fiestan ratin takana istui virolainen Ken Torn.

27-vuotialle Lindbergille tilaisuus tuli yllättäen.

- Reilu pari viikkoa sitten Kumpumäen Arto soitti ja kyseli kiinnostusta. Tuolloin oli vain muutama päivä aikaa ilmoittautua Seinäjoelle, Lindberg kertoi.

- Seuraavana päivänä kartoitin kustannukset ja ilmoitin, että eiköhän me kuitenkin saada budjetti kasaan. Aika nopealla syklillä se tuli. Jos joku olisi kolme viikkoa sitten sanonut, että me ajetaan Pohjanmaalla, olisin varmaan vain nauranut.

Autosta Lindbergillä oli ennen päätöksentekoa jo muutaman testikilometrin verran kokemusta talvelta.

- Talvella tosiaan käytiin testaamassa autoa, mutta en silloin vielä tätä osannut yhtään ajatella.

Sipoon Autokerhoa edustava Lindberg on totuttu näkemään viime kausina SM2-luokassa. Tällä kertaa ei taistella SM-pisteistä, mutta edessä on kuitenkin erinomainen tilaisuus kilpailla ensimmäisten joukossa uudella nelivetoisella Rally3 -kilpurilla.

- Kyllä mielenkiintoa olisi ajaa tuollaisella mielummin tulevaisuudessa, kun esimerkiksi vanhemmilla SM2-luokan autoilla. Varaosiakin on noihin nykyään aika vaikea enää löytää. Toivotaan, että tästä saisi sellaisen tulevaisuuden luokan, Lindberg toteaa.

Kuluneena viikonloppuna Lindberg ehti tutustua KMS Racingin Ford Fiestaan kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa yhden testipäivän verran. Mitsubishi Lancer Evo 9:n jälkeen totuttelua riitti.

- Olihan siinä toki totuttelemista, jarrutusmatka on lyhyempi ja kääntyvyys parempi. Auto tekee juuri kuten haluat. Tarkasti pitää ajaa ja kaasu pysyä pohjassa. Pohjanmaalla on vauhdikasta tietä luvassa.

- Testeistä jäi kuitenkin hyvä fiilis, ja päästiin päivän mittaan koko ajan paremmin sisälle. Innolla odotan viikonlopun rallia. Suuret kiitokset jo etukäteen näinkin nopealla aikataululla tukemaan lähteneitä!

SM Pohjanmaa Rallissa ajetaan perjantai-iltana kaksi erikoiskoetta ja lauantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Kuva: Pekka Koski

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa