Facebook Twitter Email Pinterest

Oskari Heikkinen haluaa voittaa Pohjanmaa Rallissa

16.06.2021 / Rally Team Heikkinen -tiedotus

Oskari Heikkinen on valmis Pohjanmaa ralliin. Parin viikon takaisen Länsirannikon rallin toinen sija on tarkoitus kirkastaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavassa Pohjanmaa rallissa, joka on kesäkauden toinen SM osakilpailu. Kesäkauden avaus ei mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti, kun kilpailun avanneille kolmelle ensimmäiselle asfaltti pintaiselle erikoiskokeelle tuli valittua väärä rengas. Tasaväkisessä SM4 luokan kärkikahinoissa ei ole varaa antaa kilpakumppaneille yhtään siimaa.

- Kokonaisuutena kesäkauden avaus meni suunnitelmien mukaisesti. Kilpailun päätavoitteena oli pysyä luokan kärjessä ja näin varmistaa paikka tammikuussa Saksassa ajettavaan FIA Rally Star -ohjelman Continental Final -tapahtumaan. Tavoite saavutettiin ja nyt on hyvä lähteä ajamaan rennoilla ranteilla luokan voitosta, tuumailee Oskari.

Pohjanmaa ralli aloitetaan perjantaina kahdella erikoiskokeella, joista erikoiskoe kaksi Suokko oli ohjelmassa myös viime vuoden kilpailussa. Myös kilpailun avaava Länsipohja on osittain sama kuin viime vuonna, mutta mittaa on tullut pätkälle lisää noin kymmenen kilometriä. Molemmat erikoiskokeet ovat sorapintaisia, Suokon loppupäässä olevaa pyöritystä lukuun ottamatta, joten rengasvalinta ei tule tuottamaan ongelmia. Lauantaina ajetaan sitten kuusi erikoiskoetta entisen Jalasjärven maisemissa ja maaliin on tarkoitus tulla iltapäivän lopulla.

- Nyt ajetaan alusta asti kaasu pohjassa. Tarkoitus on saapua hyvällä sijoituksella yö tauolle ja lähteä hyvissä asemissa lauantain erikoiskokeille. Lauantaina ajetaan ilmeisesti aivan uusillakin teillä, joten tilanne on kaikille sama. Kunhan ei peltoja kierrellä niin varmaan hieno reitti on tälläkin kertaa saatu kasaan, ainakin sopivan mittaisia näyttäisi pätkät olevan, vitsailee Oskari.

Kaikki on siis kunnossa kilpailijaparilla Oskari Heikkinen – Saku Hämäläinen kesäkauden toiseen kilpailuun.

- Kilpakumppanit tulevat antamaan kotikisassaan varmasti kovan vastuksen, mutta tavoitteena on vahvistaa luokan kärkipaikkaa. Auto on huollettu, kuski on kunnossa ja mieli korkealla eli hyvä viikonloppu tulossa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan yleisöllä on myös mahdollisuus seurata kilpailua paikan päällä, joten hienoa nähdä katsojat jälleen reitin varrella.

Kilpailun lähtö tapahtuu perjantai illalla kello 19.00 Seinäjoen torilta ja tuttu punainen Fiesta lähtee reitille numerolla 40. Tuloksia voi seurata http://ajaksi.online/ralliajaksi/

Ralli SM luokka 4 pistetilanne 3/6:

Oskari Heikkinen 77 p.

Jere Pensas 39 p.

Konsta Saarinen 37 p.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa