Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm varasuunnitelmalla matkaan

17.06.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja jatkuu huomenna kaksipäiväisellä SM Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella. SM1-luokan pisteissä kolmantena ajava Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla reitille lähtönumerolla neljä.
 
Intiassa riehuvan koronapandemia muutti GRX-tiimin Emil Lindholmin ennakkosuunnitelmat huomenna käynnistyvään SM Pohjanmaa-ralliin. Lindholm joutuu turvautumaan tulevan viikonlopun kilpailussa suunnitelmaan B, koska Intiassa toimiva MRF Tyres -rengastehdas ei tautitilanteen takia pystynyt toimittamaan sorarallirenkaansa viimeisintä kehitysversiota Suomeen. 

Vastaavalla rallirenkaalla reilu viikko sitten Italian Paolo Andreucci voitti Sardianian MM-rallin yhteydessä ajetun Italian sorarallimestaruussarjan osakilpailun ylivoimaisesti.

Takaiskusta huolimatta Lindholm ja hänen kakkosohjaajansa Reeta Hämäläinen starttaavat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla reitille luottavaisina.

- Olosuhteiden pakosta nyt kävi näin, eikä asialle voi mitään. Hyvä rengas meillä on tulevana viikonloppuna käytössä, mutta ei se versio, jolla olisimme halunneet kilpailla. 

Vuosi sitten Pohjanmaa-ralli päättyi Lindholmin osalta pettymykseen.

- Viime vuosi on kuopattu, nyt on uusi kisa edessä. Taitaa olla viime vuonna keskeytykseen johtanut sama paikka reitillä taas kerran. Mutta ei ne menneet tilanteet harmaita hiuksia enää aiheuta. Uusi ralli edessä.

SM Pohjanmaa-rallin reitti suuntautuu tänä vuonna Seinäjoelta uuteen ilmansuuntaan, ja se sopii Lindholmille hyvin.

- Uudet tiet ovat mielestäni aina tervetulleita. Positiivinen juttu. Päästään ajamaan rallia puhtaasti nuotista. Tulosta viiden nopeimman joukossa tavoitellaan. Parhaamme taas kerran yritetään, Lindholm lupaa.

SM Pohjanmaa-ralli käynnistyy Seinäjoelta huomenna perjantai-iltana klo 19:01 alkaen. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 32,76 km.

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 10:01 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 89,02 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Seinäjoelle lauantai-iltana klo 18:20 alkaen.

Kuva: Meritapix

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa