Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen lähtee petraamaan Seinäjoelle

17.06.2021 / Timo Louhelainen / JHR tiedotus

Ralli SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Seinäjoella. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen lähtee hakemaan parempaa sijoitusta heikosti menneen kesäavauksen jälkeen. SM3-luokassa on jälleen äärimmäisen kova taso ja mukana on 12 kuljettajaa.

Toukokuun lopulla ajettu Länsirannikon SM-ralli oli pettymys Huovisen tiimille, kun vauhti oli kateissa ja tyytyminen oli luokan kahdeksanteen sijaan. Nyt tilanne on kuitenkin nollattu ja katseet suunnattu eteenpäin.

”Edellisen osakilpailun alla tilanne oli todella stressaava töiden ja auton valmistumisen suhteen. Se näkyi koko viikonlopun tekemisessä ja luotto oli kateissa. Nyt on tässä välissä lomailtu sekä otettu ihan kaikessa rauhassa happea. Viime viikonloppuna käytiin Kiteen radalla ravistelemassa ranteita ja tsekkaamassa, että kaikki toimii autossa. Uskon, että ollaan paljon valmiimpia kilpailuun varsinkin henkisesti”, Huovinen ennakoi.

Seinäjoen SM Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina 18.6. kello 19.01. Illan aikana on edessä kaksi erikoiskoetta, yhteensä 32,76 kilometriä.

Kilpailu jatkuu yö tauon jälkeen lauantaina kuuden erikoiskokeen verran. EK-kilometrejä tällöin kertyy yhteensä 89,02. Ensimmäisiä kuljettajia odotetaan maaliin kello 18.20. Joonas ja Antti ovat matkassa numerolla 38.

”Perjantaina on jälleen pitkä päivä edessä, kun ensin nuotitetaan ja illalla jo vedetään täysillä pari EK:ta. Koitetaan kuitenkin olla heti avauksessa hereillä, jotta saadaan palautettua itseluottamusta ja sitä kautta helpompi jatko lauantaille. Yritetään jälleen olla vähintään paras ei ”Ford” kuljettaja”, Huovinen päättää.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa