Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppasen paluu rallin SM -sarjaan alkoi haasteilla

18.06.2021 / Jani Salonen

Klassinen sanonta miten lajin helppous viehättää saa jälleen painavan merkityksen, kun Mika Karppasen valmistautuminen Pohjanmaan SM -ralliin alkoi epäonnisten merkkien alla,

- Eilen käytiin Ylistarossa ajamassa testiajot, mutta lyhyeksihän se jäi. Auton kytkin alkoi oirehtia siinä määrin pahasta, ettei vetoja kertynyt kuin kaksi, valottaa Karppanen tilannettaan.

Murheista huolimatta tiimin tarkoitus on saada ajolaite siihen kuntoon, että sillä päästään vielä itse kilpailuun. Varaosat saapuivat kisapaikalle perjantai aamuksi ja huolto painoi jo eilen pitkää päivää, purkaen auton odottamaan korvaavia osia. Tässä vaiheessa vetäytymien olisi kova takaisku, sillä odotukset kisasta ovat korkealla. Etelä-Pohjanmaan tiet ovat miehelle olleet aina mieluisia,

- jotenkin tämän seudun tiet ovat aina maittaneet, rytminvaihtoja vauhdikkaine peltomutkineen. Liekö samankaltaiset maisemat kotiseutuun verrattuna, naurahtaa Siikalatvalalta tuleva Karppanen.

Miehen edellisestä kilpailusta SM -sarjassa on kulunut jo tovi, mutta Karppanen lupaa yhdessä kartanlukijansa Anne Heinosen kanssa jatkaa samoilla linjoilla kuin aikaisemminkin. Kellovertailu käy muihin seniorikuskeihin ja ajamisesta on tultu nauttimaan, eikä turhia paineita oteta. 

Kuva: Kari Alatalo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa