Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppasen paluu rallin SM -sarjaan alkoi haasteilla

18.06.2021 / Jani Salonen

Klassinen sanonta miten lajin helppous viehättää saa jälleen painavan merkityksen, kun Mika Karppasen valmistautuminen Pohjanmaan SM -ralliin alkoi epäonnisten merkkien alla,

- Eilen käytiin Ylistarossa ajamassa testiajot, mutta lyhyeksihän se jäi. Auton kytkin alkoi oirehtia siinä määrin pahasta, ettei vetoja kertynyt kuin kaksi, valottaa Karppanen tilannettaan.

Murheista huolimatta tiimin tarkoitus on saada ajolaite siihen kuntoon, että sillä päästään vielä itse kilpailuun. Varaosat saapuivat kisapaikalle perjantai aamuksi ja huolto painoi jo eilen pitkää päivää, purkaen auton odottamaan korvaavia osia. Tässä vaiheessa vetäytymien olisi kova takaisku, sillä odotukset kisasta ovat korkealla. Etelä-Pohjanmaan tiet ovat miehelle olleet aina mieluisia,

- jotenkin tämän seudun tiet ovat aina maittaneet, rytminvaihtoja vauhdikkaine peltomutkineen. Liekö samankaltaiset maisemat kotiseutuun verrattuna, naurahtaa Siikalatvalalta tuleva Karppanen.

Miehen edellisestä kilpailusta SM -sarjassa on kulunut jo tovi, mutta Karppanen lupaa yhdessä kartanlukijansa Anne Heinosen kanssa jatkaa samoilla linjoilla kuin aikaisemminkin. Kellovertailu käy muihin seniorikuskeihin ja ajamisesta on tultu nauttimaan, eikä turhia paineita oteta. 

Kuva: Kari Alatalo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa