Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon SM-ralli päättyi keskeytykseen Pohjanmaalla

20.06.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM -sarjan kauden 2021 neljäs osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ympäristössä. Riku Tahkon ralli päättyi kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella.

Kauden toiseen sorakilpailuun huolellisesti valmistautuneet Riku Tahko ja kartanlukija Markus Soininen lähtivät kohti rallin reittiä isoin odotuksin. Auto oli testeissä saatu tuntumaltaan paremmaksi. Moottoriurheilun raadollisuus astui esiin jo rallin ensimmäisillä kilometreillä, kun Tahkon Hyundai i20 R5 -auton voimansiirrossa ilmeni vika. Lopulta vika pakotti Tahkon ja Soinisen keskeyttämään kilpailun. 

- Eipä sitä rallia pitkälle ehditty ajamaan, mutta jo niissä muutamissa mutkissa auto tuntui balanssiltaan paremmalta, kuin aiemmin. Uskon, että auton kanssa ollaan siis menty eteenpäin. Auton takavetoakselin osa antautui ensimmäisellä erikoiskokeella pari kilometriä lähdöstä, kommentoi porvoolainen Riku Tahko keskeytystään. 

Rallin säännöt olisivat mahdollistaneet kilpailun jatkamisen lauantain erikoiskokeilla, mutta Tahko päätti toisin. 

- Keskeytys tuli niin aikaisessa vaiheessa, että Ralli 2 -säännöllä starttaaminen ei mielestäni ollut järkevää, koska mahdollisuuksia pisteille ei ollut. Pisteiden takia täällä kuitenkin ollaan ajamassa.

- Positiivinen puoli on, että sarjassa on varaa ottaa yksi niin sanottu nollakisa, jota ei huomioida loppupisteissä. Jospa se ainoa nollakisa oli sitten tässä. Nyt täytyy katsoa eteenpäin kohti seuraavaa SM-rallia ja tehdä autoon hieman isompi huolto, Tahko sanoo.

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Lahdessa elokuun 13. ja 14. päivä. Sarjasta on jäljellä kaksi osakilpailua. Tahko on SM1-luokan pisteissä kuudentena. 

Kuva: Juho Mäyry

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa