Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Koski-Lammilla onnistunut paluu Rallin SM-sarjaan

20.06.2021 / Koski-Lammi Motorsport -tiedotus

Heikki Koski-Lammin Pohjanmaa rallien keskeytysten sarja on nyt murrettu, kun kotiteillään kaasutellut jalasjärveläinen pääsi pokkamaan ylöjärveläiskartturinsa Markus Määttäsen kanssa toisen sijan. Viikonloppu ja valmistautuminen Koski-Lammin kauden ensimmäiseen SM-ralliin ei kuitenkaan sujunut ongelmitta. 
 
Heikki Koski-Lammin edelliset kotikisansa Pohjanmaan lakeuksilla ovat päättyneet keskeytyksiin ja nyt tavoitteena olikin maaliin pääsy. Torstaina ajettiin vielä valmistavat testit, jossa vaihdelaatikon kanssa tuli ongelmia. Torstai-illan iltapuhteena oli edessä siis vielä vaihdelaatikon vaihto-operaatio. 
 
Perjantaina kaasutellut kaksi erikoiskoetta tarjosivat tuttua Pohjanmaan rallin tiestöä Länsikylän ja Suokon erikoiskokeiden muodossa. Niihin Koski-Lammin erikoiskoeajat oikeuttivat sijoihin kolme ja kaksi. Lauantaihin starttipaikka löytyikin sijalta kolme 5,5 sekunnin erolla Lauri Joonaan. 
 
- Puhtaasti ilman virheitä ollaan tultu. Hyvä nähdä, että vauhti on tallella, sanoi Heikki Koski-Lammi perjantai-illan päätteeksi. 
 
Lauantai ei alkanut aivan toivotulla tavalla Koski-Lammin näkökulmasta, kun tappiota tuli lähes 24 sekuntia päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ja kokonaistuloksissa sijoitus valahti kuudenneksi. Syynä tappioon oli takaluukun nouseminen pystyyn aivan pätkän alussa. Seuraavien kahden erikoiskokeen ajat nostivat Ford-debyyttiään suorittavan Koski-Lammin kolmanneksi huoltoon tullessa reilun puolen minuutin erolla kärkeen.
 
- Päivän ekalla tultiin takaluukku pystyssä koko pätkä niin takkiin tuli aika reippaasti. Nelosella ja vitosella meillä oli autossa käyntihäiriötä, mutta saatiin se nyt onneksi huollossa kuntoon, kertoo Koski-Lammi aamupäivän lenkistä. 
 
Huollon jälkeen Koski-Lammi nousi seitsemännen erikoiskokeen jälkeen toiseksi, kun rallin johdossa ollut Henri Hokkala joutui rengasongelmiin. Viimeisen erikoiskokeen tultua varmasti läpi, ajoi Koski-Lammi ensimmäistä kertaa Pohjanmaa rallin maalilipulle ja SM3-luokan toiselle sijalle. 
 
- Kilpailun lähtökohtiin nähden huipputulos, enemmän kun sais kilometrejä alle niin pystyis taistella voitosta. Suuri kiitos yhteistyökumppaneille, huollolle ja kartturille, sanoo tyytyväinen Heikki Koski-Lammi viikonlopustaan. 
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa