Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammi toiseen perättäiseen voittoonsa

20.06.2021 / Koski-Lammi Motorsport -tiedotus

Juho Koski-Lammi kirkasti viimevuotisen Pohjanmaan rallin toisen tilansa SM3-luokassa ja voitti kartanlukijansa Arttu Vastamäen kanssa SM4-luokan. Viikonloppu oli täynnä tiukkaa sekuntikamppailua Oskari Heikkisen kanssa. 
 
Edellinen SM-osakilpailu Länsirannikon rallissa päättyi Koski-Lammin juhliin. Perjantaina ajettiin kaksi erikoiskoetta Lapuan seudulla ja niihin syntyi kaksi pohja-aikaa. Ensimmäisen päivän jälkeen yötauolle päädyttiin siis 6,9 sekunnin erolla Heikkiseen Koski-Lammin hyväksi. 
 
- Ilta sujui tulosliuskaa katsoen hyvin ja nyt on hyvä tilanne lähteä lauantaihin, ajamiseen tosin en ole tyytyväinen, sanoi Koski-Lammi perjantai-illastaan. 
 
Heikkinen pystyi nousemaan päivän ensimmäisellä lenkillä kolmannen ja neljännen erikoiskokeen aikojen turvin johtoon Koski-Lammin ollessa toisella sijalla 3,1 sekunnin erolla. Viidennen erikoiskokeen nopein noteeraus nosti kuitenkin Koski-Lammin takaisin kärkipaikalle ja huoltoon tultiin 6,4 johtoasemassa. Huollon jälkeen Koski-Lammi ajoi lopuille kolmelle erikoiskokeelle pohjat, ja näiden siivittämänä voittomarginaali oli lopulta 13,1 sekuntia. 
 
- Voitto on aina hieno juttu ja saatiin hyvät SM-pisteet. Päivän ensimmäinen lenkki kulki hieman tahmeasti, mutta loppua kohti vauhti parani. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan kohti Lahtea, kommentoi Juho Koski-Lammi. Toisen perättäisen voittonsa turvin Koski-Lammi nousi SM-pistetilanteessa SM4-luokan kolmanneksi.  
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa