Facebook Twitter Email Pinterest

Tuukka Kauppisen voittovire jatkui Pohjanmaalla

20.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM-sarjassa kovaan tulostasoon virittynyt Tuukka Kauppinen (HuuhaUA) - Veli-Pekka Karttunen (AL-Kangasniemi) lennättivät kaksipäiväisessä SM Pohjanmaa Rallissa Honda Civicinsä jälleen voittoon. Voitto oli jo toinen peräkkäinen, edellinen tuli kolme viikkoa aiemmin Länsirannikon Rallissa.

Kun talvelta Kouvolasta oli jo alla kakkossija, on Kauppisen autokunta ajanut itsensä hyviin asemiin kauden kahta viimeistä osakilpailua silmällä pitäen.
 
Kauppinen otti kilpailun johtopaikan jo perjantai-iltana ennen kuin saavuttiin Seinäjoelle yötauolle. Lauantain ensimmäisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä nousi Justus Räikkönen jo reilun kahden sekunnin päähän, mutta ennen taukoa Kauppinen vielä rykäisi muutaman sekunnin pohjat, ikäänkuin näyttääkseen kilpakumppaneille että hereillä ollaan. Kilpailun viimeisillä kolmella erikoiskokeella Kauppinen ei antanut enää muiden kiusata, vaan ajoi kolmet pohjat ja kerrytti voittomarginaaliksi 27,3 sekuntia.
 
Syksyllä 15-vuotta täyttävä Kauppinen ottaa menestyksen varsin rauhallisesti, viimeisen erikoiskokeen maalihaastattelussa suunnitelma oli, -"jatketaan samaan malliin."  
 
- Perjantain pätkät oli kivoja ja hyvässä kunnossa. Lauantain pätkätkin oli kyllä hyviä, mutta tiet oli huonommassa kunnossa ja joutui vähän varomaan. Lauantaina ajeltiin ensimmäinen lenkki rauhassa ja väisteltiin kiviä. Kun ero hupeni kahteen sekuntiin niin kiristettiin vauhtia ja ajettiin loppupäivä kovempaa, kertoo Tuukka kilpailun vauhdinjaosta.
 
Nuorten seuraava SM-osakilpailu ajetaan Keravalla 28. elokuuta ja pistetilanne on siinä mallissa, että käytännössä todennäköisin mestaruustaiston haastaja Räikkönen voisi kahdella voitolla vielä lyödä pelin tasoihin, kun viidestä osakilpailusta neljä parasta huomioidaan pisteissä. Teoreettiset mahdollisuudet on vielä myös Veeti Pulkkisella ja Jooa Iivarilla. Näin pitkälle ei Kauppinen kuitenkaan halua pistetilanteita mietiskellä.
 
- Jatketaan samanlaista ajoa ja pyritään olemaan tuloksissa Räikkösen edellä, se on varmin suunnitelma. Tässä on nyt hyvin aikaa käydä autoa läpi, huolletaan ja ajetaan testiä. Loppuaika mikä jää, lomaillaan ja nautitaan Suomen kesästä, kertoo Kauppinen kesäsuunnitelmistaan.
 
Kuva: Meritapix

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa