Facebook Twitter Email Pinterest

Tekninen vika pilasi Toni Herrasen menestyshaaveet SM Pohjanmaa Rallissa

21.06.2021 / Taneli Niinimäki

Rallin SM-kausi jatkui viikonloppuna Seinäjoen SM Pohjanmaa Rallissa. Kaksipäiväinen kilpailu oli GRX Hautomo -tiimiin kuuluvalle Toni Herraselle ja hänen kartanlukijalleen Sebastian Virtaselle epäonninen.

Ralli käynnistyi perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella, jotka Herranen suoritti varmoin ottein. Yötauolle siirryttiin hyvistä asemista, SM3-luokan neljänneltä sijalta.

- Perjantain pätkillä oli paljon viime vuodelta tuttua tietä. Jonkin verran noita paikkoja muisti, ja oli helppo lähteä ajamaan. Ekan pätkän otin ehkä vähän turhan varovasti, mutta saatiin ihan kelpo aika. Toinen pätkä olikin tutumpi ja se meni oikein hyvin. Ei kuitenkaan otettu hirveitä riskejä, ja saatiin hyvät lähtökohdat lauantaille, Herranen kertasi avauspäivän tapahtumia.

Lauantaipäivän avauspätkällä Herranen sai Ford Fiestansa hyvään iskuun, sama meno jatkui myös seuraavalla erikoiskokeella. Tässä vaiheessa nuorukainen oli noussu komeasti luokan kolmannelle sijalle.

- Varsinkin päivän ensimmäinen oli hieno pätkä ajaa. Yksi tilanne siellä oli, mutta ei siinäkään mitään, pysyttiin ladulla. Nelosella pari paikkaa tultiin ehkä turhan varovasti, siinä olisi ollut mahdollisuudet jopa pohja-aikaan. Päivä käynnistyi muuten oikein hyvin.

Seuraavana vuorossa ollut EK5 oli Herraselle ja Virtaselle kuitenkin murheellinen. Auton moottori ylikuumeni, eikä ongelmaan löytynyt nopeasti ratkaisua. Edessä oli keskeytys luokan kolmannelta sijalta.

- Viides erikoiskoe lähti hyvin liikkeelle. Ajo oli alussa jopa parempaa, kuin edellisillä pätkillä. Puolivälissä tuli kuitenkin pieni liippi ja käytiin vähän heinikon puolella, ei juuri kuitenkaan osuttu mihinkään. Ehkä pari kilometriä tästä, kun yhtäkkiä auton lämmöt alkoi nousemaan ja oli pysähdyttävä. Mitään vaurioita ei näkynyt, eikä roskaa ollut jäähdyttimen edessä. Pakko oli kuitenkin keskeyttää. Tarkkaa syytä tässä vielä selvitellään, Herranen totesi.

- Harmitti kyllä todella paljon, koska toinen perättäinen palkintokorokesija olisi ollut otettavissa jopa varsin helpolla suorituksella Turun kisaan verrattuna. No mutta se on motorsporttia.

- Nyt taas valmistaudutaan hyvin, ajetaan treeniä ja hiotaan nuottia. Ollaan sitten seuraavassa SM-rallissa valmiina taistelemaan voitosta, Herranen lupaa.

Rallin SM-kausi jatkuu 13.-14. elokuuta Lahdessa, Top Building Rallissa.

SM3-luokan lopputulokset SM Pohjanmaa Rallissa (top 5):

1. Lauri Joona 1:04:44,9
2. Heikki Koski-Lammi +42,7
3. Tommi Heino +1:36,2
4. Henri Hokkala +1:42,9
5. Benjamin Korhola +2:01,1
-
Kesk. Toni Herranen

SM3-luokan pistetilanne 4/6 osakilpailun jälkeen (top 5):

1. Lauri Joona 74p
2. Tuukka Hallia 64p
3. Henri Hokkala 57p
4. Roope Korhonen 50p
5. Toni Herranen 34p 

Kuva: Jarno Saari

 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa