Facebook Twitter Email Pinterest

Huovisen matka päättyi lipsahdukseen Pohjanmaalla

24.06.2021 / Timo Louhelainen / JHR tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava Joonas Huovinen matkasi viikko ennen juhannusta Seinäjoelle kartanlukijansa Antti Hyttisen kanssa. Kyseessä oli kauden toinen soralla ajettava SM-ralli. Huovinen lähti kahdeksan erikoiskokeen kilpailuun levollisin mielin tekemään omaa suoritusta.

Kilpailu käynnistyi jo perjantai-iltana nuotituksen jälkeen kahdella erikoiskokeella. Huovisen vauhti riitti niillä SM3-luokan kahdeksanneksi. Eroa kärkeen tuli hieman alle puoli minuuttia.

- Hyvin tultiin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, ei oo aikoja tarkasteltu, mutta oma fiilis on hyvä ja nuotti on osunut kohdilleen. Jatketaan samalla tavalla huomenna ja katsotaan sitten illasta mihin se riittää, Joonas kommentoi erikoiskokeen kaksi maalissa.

Lauantaina edessä oli haastava päivä, kun reitti suuntautui uusille erikoiskokeille. Aamupäivän lenkki sujui samaan tahtiin kuin perjantaikin – omaa tasaista suorittamista ja sijoitus pysyi luokan kahdeksantena. Fiilis alkoi pikkuhiljaa löytymään, toki auton käyttäytyminen ei ollut aivan mieleistä.

- Varmaan saisi olla vähän lyhyempi välitys ja enemmän voimaa, kun täällä on paljon noita risteyksistä kiihdytyksiä. Luulen, että niissä hävitään nyt jonkun verran, Joonas arvio erikoiskokeen viisi maalissa.

Huoltotauon jälkeen edessä oli vielä kolme erikoiskoetta. Valitettavasti heti erikoiskokeella kuusi kovavauhtinen oikeavasen mutka yhdistelmä yllätti kaksikon. Auto ei enää liipistä noussut tielle vaan matka päättyi pohjanmaalaisen heinäpellon laidalle.

- Harmittaa tietysti tämä ulosajo, oltiin kuitenkin kohtuu hyvässä vauhdissa treenimäärään nähden ja fiilis oli paljon parempi kuin edellisessä kilpailussa. Kabiinissa hetken aikaa jo tuntui, että kyllä se tästä vielä nousee, mutta sitten perä varmaan nappasi ojanpohjaan kiinni ja heitti keulan päin ojan penkkaa. Selvittiin rytäkästä Antin kanssa pienillä kolotuksilla onneksi, Joonas kertoo.

- Rohkeutta ja vauhtia pitää vielä löytyä paljon lisää, mutta koitetaan keitellä parempaa käärme soppaa ennen seuraavaa kilpailua. Treeniä pitäisi vaan päästä enemmän ajamaan. Toki auton parsiminen vie jälleen vähän budjettia siitä, mutta eiköhän tässä jotain keksitä, Joonas päättää.

Ralli SM-sarja viettää nyt pienen kesätauon ja seuraava osakilpailu ajetaan Lahdessa 13.-14.8.2021. SM-sarja huipentuu Kokkolassa 25.-26.9.2021.

Kuva: Ari Karhunen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa