Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle pettymys Viron MM-rallista

23.07.2021 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports tiedotus

Toni Herrasen, 17, uran toinen MM-ralli ei sujunut suunnitelmien mukaan viime viikonloppuna Virossa. Ainoastaan kilpailun avaus- sekä päätöspäivä onnistuivat ilman murheita.

- Torstaina oli shakedown sekä illalla yleisö-ek, ne tultiin puhtaasti läpi, mutta sitten perjantaina heti aamun ensimmäisellä pätkällä osuttiin sellaiseen oikomisesteeseen. Siinä meni tukivarsi, raidetanko ja rengas. Rengas saatiin onneksi vaihdettua, mutta kolme seuraavaa pätkää jouduttiin ennen huoltoa ajamaan vääntyneen tukivarren kanssa, vielä ei kuitenkaan hävitty aikaa ihan mahdottomasti. No sitten heti huollon jälkeen seuraavalla ek:lla sellaisesta nypystä vetoakseli poikki, vehkeet kasaan ja katseet kohti lauantaita, Herranen kertasi vaiherikkaan perjantain tapahtumia.

Ford Fiesta oli saatu huollossa kuntoon, ja lauantailta nuorukainen lähti metsästämään onnistumisia kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa. Toisin kuitenkin kävi - jälleen vetoakseli poikki ja auto kärryllä huoltoon.

- Lauantaina ensimmäistä erikoiskoetta päästiin varmaan taas 2-3 kilometriä, kun nypyn jälkeen meni vetari poikki samalla tavalla, mutta tällä kertaa toiselta puolelta. Auto kuntoon jo kolmannen kerran, ja päätöspäivälle jäi tavoite ajaa vain pätkät varmasti läpi. Sunnuntaina ei enää oikein voinut vertailla edes aikoja, kun ei ollut vielä kilsoja alla juurikaan. Ihan hyviä aikoja lopulta kuitenkin saatiin.

Pettymys oli viikonlopulta suuri, sillä kilpailuun valmistautuminen oli sujunut erinomaisesti.

- Kyllä harmitti oikeasti paljon, valmistautuminen oli kunnossa ja odotin kovasti tätä viikonloppua. No saatiinpa edes vähän kokemusta, tämä on moottoriurheilua.

Herrasen kauden päätavoitteet on kuitenkin asetettu rallin SM-sarjaan, joka jatkuu toiseksi viimeisellä osakilpailulla elokuun 13.-14. päivä Lahdessa.

- Toivottavasti nyt Lahdessa saadaan puhdas ja hyvä kisa, nämä kaksi viimeistä SM-rallia on kuitenkin todella tärkeitä, Herranen sanoo. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa