Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa mukana Puolan mestaruussarjan osakilpailussa – Ajokkina Skoda Fabia R4

04.08.2021 / Juho Koski / Asunmaa Racing -tiedotus

SM-rallikausi jatkuu kahden viikon päästä kauden viidennellä osakilpailulla SM Top Building Rallilla Lahdessa. Teemu Asunmaalla on kuitenkin kalenterissaan poikkeuksellinen kilpailu viikkoa ennen SM-kauden jatkoa. Puolassa ajettava Rajd Rzeszow-ralli on Asunmaan ensimmäinen kokonaan kestopäällysteellä ajettava ralli.

Teemu Asunmaa, 34, kartanlukijansa Topi Luhtisen, 26, kanssa, osallistuvat rallin Puolan mestaruussarjan kauden kuudenteen osakilpailuun Rajd Rzeszow-ralliin. Kokonaan kestopäällysteellä eli tuttavallisemmin asfaltilla ajettava kilpailu huipentaa viikon mittaisen testireissun, joka on osana Skodan Fabia R4-auton kehitystyötä. Asunmaa lähtee kaksipäiväiseen kilpailuun numerolla kuusi.
 
- Sama projekti jatkuu mitä ollaan kevään ja kesän aikana työstetty, eli ajetaan Liettuan Pro Racingin tiimin R4-luokan Skodalla. Tämä on meidän sekä Skodan R4-luokan auton debyytti asfaltilla. Soralla ollaan otettu kevään aikana jo enemmän tuntumaa testien sekä Liettuassa ajetun kilpailun muodossa.
 
Viikon mittaisen matkan aikatauluun on kuulunut runsaasti testikilometrejä asfaltilla. Kestopäällysteestä Asunmaa otti tuntumaa enemmissä määrin keväällä ajetussa SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa, mutta nyt edessä on kaksi päivää profiililtaan täysin erilaisia teitä Puolan mestaruussarjan osakilpailussa.
 
- Täällä on hienot puitteet. Aika pitkä kilpailu on luvassa, ajetaan kahteen päivään reilu 170 erikoiskoekilometriä. Reitti on todella hieno, vaikkakin vaikea. Tiet ovat todella kapeita ja nopeita, ja ahtaita paikkoja on paljon. Meidän piti muuttaa nuottiskaalaa Topin kanssa, sen verran on eroa meille tavanomaiseen. Mutta oppireissulla ollaan, koitetaan pitää hauskaa viikonlopun aikana.
 
Rallin SM-sarja jatkuu 13-14.8. Lahdessa SM Top Building Rallin muodossa. Pistejohdossa kauden viimeistä edeltävään osakilpailuun lähtevä Asunmaa tavoittelee runsasta pistesaldoa ennen kauden päätösosakilpailua, Kokkolassa ajettavaa 25-26.9. ajettavaa SM KokUA 60-v Juhlarallia.
 
- Voittoa lähdetään tottakai hakemaan, mutta tärkeintä on säilyttää mahdollisuus ratkaista mestaruus kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa.
 
Puolassa Rzeszowin kaupungin ympäristössä ajettava Rajd Rzeszow ajetaan 6.-7.8. osana rallin Puolan mestaruussarjaa. Kilpailu sisältää 11 erikoiskoetta ja 173,42 erikoiskoekilometriä. Perjantaina 6.8. ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 84,7 erikoiskoekilometriä ja lauantaina 7.8. ajetaan viisi erikoiskoetta ja 88,72 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaiaamuna kello 8:25. Kilpailu päättyy lauantaina 15.30. Kilpailua voi seurata rallin virallisilta sivuilta www.rajd.rzeszow.pl/en/start/.
 
Rallin SM-sarja jatkuu SM Top Building Rallilla Lahdessa 13.-14.8.
 
Rallin SM-sarjan pistetilanne 4/6 osakilpailuun jälkeen:
 
Teemu Asunmaa
Skoda Fabia Rally2 Evo
74 pts
 
Emil Lindholm
Skoda Fabia Rally2 Evo
72 pts
 
Mikko Heikkilä
Skoda Fabia Rally2 Evo
72 pts
 
Juha Salo
Skoda Fabia Rally2 Evo
56 pts
 
Aleksi Röyhkiö
Skoda Fabia R5
43 pts
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa