Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä Ford Fiesta Rally3:lla Lahteen

08.08.2021 / Antti Lahtinen

Alkukauden SM1-luokassa kilpailleet Juuso Metsälä ja Matti Kangas vaihtavat kaluston seuraavaan SM-ralliin. Kaksikon kausi alkoi hienosti Arctic Lapland Rallyn nelossijalla ja talvikauden toisessa osakilpailussa Kouvolassa nuori jyväskyläläinen yltyi jopa pohja-aikavauhtiin. Kesäkausi on kuitenkin ollut täynnä vastoinkäymisiä. Turussa rengasrikko pilasi kilpailun ja Pohjanmaalla petti tekniikka.

Mitalimahdollisuudet käytännössä hupenivat kahden edellisen kilpailun vastoinkäymisiin. Metsälä puntaroi vaihtoehtoja Top Building Ralliin ja päätyi vuokraamaan Printsportilta uuden Rally3-luokituksen auton. M-Sportin rakentama auto on tehoiltaan hieman kesympi verrattuna Metsälän aikaisempaan kalustoon, mutta ensitestin perusteella kuitenkin täysi kilpa-auto.

- Auto tuntuu hyvältä ja huomaa, että se on rakennettu kilpa-autoksi, hienosti pelaa vaihteisto ja moottori yhteen. Tottakai sen voiman puutteen huomaa verrattuna R5:een, mutta ei se kaikkea merkitse, analysoi Metsälä.

Auton vuokraus on myös suunnitelma tutustua mahdolliseen tulevaisuuden työkaluun, sillä auto tulee varmasti olemaan suosittu sekä SM-ralleissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Kustannuksiltaan auto on huomattavasti edullisempi, kun SM1-luokan kalusto.

Lahden kilpailuun ei ole ilmoittautunut muita saman luokan autoja, mutta aikojen vertaaminen SM2-luokkaan lienee realistista. Aikaisempien rallien perusteella auto on parhaimmillaan hitaammilla ja teknisillä osuuksilla. Varsinaisia tavoitteita Metsälän on vaikea asettaa, mutta tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon oppia autosta tulevaisuutta silmällä pitäen.

-Ajan vielä viikolla testin ja sitten keskitytään tekemään hyvät nuotit ralliin. Ainakin perjantai menee varmasti totutellessa autoon, mutta koitetaan vähän kurkkia niitä SM2-luokan aikoja rallin mittaan. Rennolla otteella lähdetään opettelemaan uutta autoa, päättää Metsälä.

Top Building Ralli alkaa perjantaina kolmella erikoiskokeella ja loppuu lauantaina. Kilpailu ajetaan Lahti Historic Rallin yhteydessä. 

Kuva: Antti Lahtinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa