Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm Lahden SM-ralliin palkintopalli mielessään

10.08.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja jatkuu viikonloppuna Lahdessa kaksipäiväisellä SM Top Building-rallilla. SM1-luokan pisteissä toisena ajavat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla reitille kohentamaan talvella Kouvolan SM-rallissa ajamaansa neljättä sijaa.
 
Ralli SM-sarja saavuttaa Lahdessa vaiheen, jossa kauden viidestä ajetusta SM-rallista neljän parhaan osakilpailun tulos huomioidaan lopullisiin SM-pisteisiin. GRX-tiimin Emil Lindholmille se merkitsee sitä, että perjantaina Lahdesta käynnistyvässä SM Top Building-rallissa Lindholmin tulee ajaa kolmen parhaan joukkoon, mikäli hän aikoo kasvattaa pistetiliään. Siinä tapauksessa Lindholmin kauden heikoin tulos, Kouvolassa ajettu neljäs sija, pudotetaan lopullisista yhteispisteistä pois.

Tällä kertaa SM-pisteistä kilpaillaan poikkeuksellisesti FIA Historic EM-rallisarjan osakilpailun yhteydessä. SM-pisteistä ajavat kuljettajat ajavat oman SM-rallinsa historic-luokkien perässä.

- Edellisen SM-rallin (voitto) jälkeen toiveet ovat korkealla. Ajo-olosuhteet ovat kysymysmerkkinä, sillä ajamme rallia historic-autojen perässä. Ja jos sataa vettä niin tilanne on taas ihan uusi. Pakko siellä on hakea omaa linjaa vaikka ajoura olisi missä. Joka tapauksessa tulevana viikonloppuna meillä on edessämme monta uutta tekijää.

- Yritämme Lahdessa tietysti myös parantaa kauden heikointa tulostamme (neljäs Kouvolassa). Kaikki lisäpisteet ovat tässä kohtaa kautta tärkeitä, Lindholm muistuttaa.

MRF Tyresin rallirenkailla kilpaileva Lindholm ja hänen kakkosohjaajansa Reeta Hämäläinen starttaavat TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla matkaan luottavaisina. Kaksipäiväisen rallin reitti suuntautuu Sysmän, Hartolan ja Lammin alueille, joilla Lindholm ei ole rallia aiemmin ajanut.

- On vain hyvä, että pääsemme ajamaan erikoiskokeita puhtaasti nuotista. Se on ollut tähänkin asti vahvuutemme. Rallin avauspäivä perjantai on jo tärkeä päivä, sillä silloin ajetaan kolmasosa erikoiskoekilometreistä. Alusta asti on mentävä, mikäli aikoo pärjätä.

SM Top Building-ralli käynnistyy Lahdesta SM-luokkien osalta perjantaina klo 15:34 alkaen. Iltapäivällä Sysmään ja Hartolaan suuntautuvan reitin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 35.64 km.

Ralli jatkuu Lahdesta lauantaiaamuna klo 10:15 alkaen. Lammille suuntautuvan reitin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 74.81 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Lahteen lauantai-iltana klo 19:29 alkaen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa