Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Niin kovaa kuin vain ikinä päästään”

10.08.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkausi jatkuu tulevana viikonloppuna kaksipäiväisellä SM Top Building-rallilla Lahdessa. Poikkeuksellisesti FIA Historic EM-rallisarjan Suomen osakilpailun yhteydessä ajettavassa SM-rallissa kotimaiset huippukuljettajat starttaavat reitille historic-autojen perään.

Juha Salon vierelle Škoda Fabia R5 Evoon kakkosohjaajaksi Lahdessa istuu Jarno Ottman, koska kilpailusiirroista aiheutuneiden päällekkäisyyksien takia Salon vakiokakkosohjaaja Mikko Markkula istuu saman aikaisesti Teemu Sunisen kyydissä Belgian MM-rallissa.

- Testit on ajettu ja kaikki palikat ovat kohdillaan, joten lähdetään vetämään vaan. Toivotaan, että saadaan ehjä hyvä kisa aikaiseksi turhia puristamatta, mutta niin kovaa kuin vain ikinä päästään. Jos mestaruuskamppailussa aiotaan mukana olla, niin kärkeen Lahdessa tähdätään niin kuin moni muukin, Salo muistuttaa.

- Jarno (Ottman) on tuttu mies minulle kakkosohjaajana. Ajoimme talvella Riihimäki-rallin voittoon ja olen Jarnon kanssa ajanut yhden kokonaisen SM-kauden, joten hän oli itsestään selvä valinta tuuraamaan Mikkoa. Tunnemme toimintatapamme hyvin.

Ralli SM-sarja saavuttaa Lahdessa myös vaiheen, jossa kauden viidestä ajetusta SM-rallista neljän parhaan osakilpailun tulos huomioidaan lopullisiin SM-pisteisiin. Juha Salon kohdalla se merkitsee sitä, että perjantaina käynnistyvässä SM Top Building-rallissa Salo saa lisäpisteitä itselleen, sijoittumalla yhdentoista parhaan joukkoon. Tässä tapauksessa Salon kauden heikoin tulos, Seinäjoella ajettu sija 12, pudotetaan lopullisista yhteispisteistä pois.

- Pohjanmaa-ralli on jo unohdettu. Virheitä sattui, eikä niille mitään enää voi. Parannetaan Lahdessa totta kai ja lähdetään hyökkäämään lisäpisteiden kimppuun. Tiedän, että vauhtimme siihen kyllä riittää. Luotan Lahden ja sen lähialueiden teihin, jotka ovat tunnetusti nopeita ja haastavia ajaa. Tiedän, että Michelinin rallirenkaat sopivat kyseiselle tiestötyypille hyvin, joten ei kun vain hanaa, Salo summaa.

SM Top Building-ralli käynnistyy Lahdesta SM-luokkien osalta perjantaina klo 15:34 alkaen. Iltapäivällä Sysmään ja Hartolaan suuntautuvan reitin ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 35.64 km. Ralli jatkuu Lahdesta lauantaiaamuna klo 10:15 alkaen. Lammille suuntautuvan reitin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 74.81 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Lahteen lauantai-iltana klo 19:29 alkaen. 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa