Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa SM-sarjan viimeistä edelliseen osakilpailuun pistekärjessä

11.08.2021 / Juho Koski / Asunmaa Racing -tiedotus

Teemu Asunmaa lähtee hakemaan voittoa SM-rallikauden toiseksi viimeisestä osakilpailusta Lahden SM Top Building-Rallista. Asunmaan pistejohton marginaali on kaksi pistettä. SM-kauden viidennessä osakilpailussa ajetaan yhteensä 110,45 erikoiskoekilometriä.

Teemu Asunmaa, 34, lähtee rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Lahden SM Top Building-ralliin pistejohdossa. Kilpailu ajetaan yhdessä Historic EM-rallin yhteydessä. Tavoitteena Asunmaalla on maksimoida pistesaalis.

- Voittoa lähdetään tottakai hakemaan, mutta tärkeintä on säilyttää mahdollisuus ratkaista mestaruus kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa.

Asunmaa ei ole levännyt SM-rallien välissä laakereillaan. Kilpailukalenteriin on mahtunut viikon mittainen testaus- ja kehitysmatka Puolaan, joka huipentui Puolan mestaruussarjan asfalttiosakilpailuun Rajd Rzeszow-ralliin liettualaisen Pro Racingin kanssa. Alla Asunmaalla oli Skodan uusi Fabia R4. Kilpailu päättyi keskeytykseen, mutta testikilometrit asfaltilla eivät menneet hukkaan.

- Oppireissulla ensisijaisesti oltiin, ja testaamisesta jäi paljon käteen. Ajetaan vielä jossain toisessa kisassa lisää testiä. Nyt käännetään asfalttikytkimestä soramoodiin.

Lahdessa Asunmaan viereen hyppää Jani Salo, jonka kanssa Asunmaa on ajanut vuosina 2019 ja 2020. Kaksikon yhteisistä kausista tuloksina olivat SM1-luokan mestaruudet. Tällä kaudella Asunmaan vierestä tuttu Marko Salminen suorittaa kartanlukijan velvollisuuksiaan Sami Pajarin vieressä Belgian MM-rallissa.

- Ajettiin maanantaina testiä Janin kanssa, lähinnä totuteltiin taas yhdessä työskentelyyn. Viimeksi viime syksynä ajettiin yhdessä. Oli helppoa totuttautua takaisin. Nyt ajetaan poikkeuksellisesti isolla lähtönumerolla, kun ajetaan Historicien jälkeen. Mielenkiintoinen ralli on varmasti tulossa.

SM Top Building-Ralli ajetaan 13.-14.8. Lahdessa. Kilpailun yhteydessä ajetaan Historic-autojen EM-osakilpailu. Kilpailun erikoiskokeiden yhteispituus on 110,45 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina 13.8. kello 15:33 ja päättyy lauantaina kello 19.28. Perjantaina ajetaan kolme erikoiskoetta ja 35,64 erikoiskoekilometriä, ja lauantaina kuusi erikoiskoetta ja 74,81 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata RalliSM:n liveseurannasta sekä YouTube-livelähetyksen kautta. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa