Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Heikkilä SM-sarjan jaetulla toisella sijalla ennen SM Top Building Rallia

11.08.2021 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä lähtee tavoittelemaan voittoa ja runsasta pistepottia SM-rallikauden viidennestä osakilpailusta Lahden SM Top Building-Rallista. Heikkilä on neljän ajetun osakilpailun jälkeen pistetaulukossa toisena. Eroa pistekärkeen on vain kaksi pistettä.

Mikko Heikkilä29, kartanlukijansa Topi Luhtisen26, kanssa, ovat rallin SM-sarjan pistetaulukossa jaetulla toisella sijalla ennen tulevana viikonloppuna ajettavaa SM Top Building-rallia. Lahdessa ajettavan kilpailun yhteydessä ajetaan Historic-sarjan EM-osakilpailu. Heikkilä on kerryttänyt ajokilometrejä kesän aikana runsaasti.

-Oikein hyvillä mielin lähdetään. Kilometrejä on mukavasti takana Virosta ja muutoinkin kesällä on ollut hyvin kilpailuja. Hetki kerettiin hengähtää ja nyt vihdoin uudestaan, niin mikäs sen mukavampaa.

Heikkilä osallistui rallin MM-sarjan kauden kahdeksanteen osakilpailuun, WRC Rally Estoniaan heinäkuun puolivälissä. Tuloksena oli kovatasoisen WRC3-luokan kolmas sija. Pituutta kilpailulla oli 314 kilometriä.

-Vähän kaksijakoiset fiilikset Viron suhteen. Ajettiin virheittä, pidettiin auto kunnossa ja tultiin maaliin podium-sijoituksella kuten oli tavoitteenakin, mutta vauhti oli itselle pieni pettymys. Mutta kilometrejä kertyi runsaasti ja saatiin todella paljon kokemusta ja rutiinia lisää ajamiseen.

Heikkilä ajoi tiistaina testiä Lahden nopeavauhtisia erikoiskokeita varten. Mitään suuria muutoksia Skoda Fabia Rally2 Evon säätöihin ei kuitenkaan tehty. Ennestään Lahden teistä Heikkilällä on kokemusta vuosien takaa.

-Säädettiin autoa taas hieman mieleisemmäksi, mutta ei mitään isoa. Lahden seudulla on hyviä pätkiä. Viimeksi Lahdessa ollaan ajettu muutamia vuosia sitten Ladalla ja Daihatsulla. Nyt mennään reippaasti kovempaa kuin molemmilla klassikoilla yhteensä. Tiet varmasti sopivat sekä miehelle että autolle.

SM Top Building-Ralli ajetaan 13.-14.8. Lahdessa. Kilpailun yhteydessä ajetaan Historic-autojen EM-osakilpailu. Kilpailun erikoiskokeiden yhteispituus on 110,45 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantaina 13.8. kello 15:33 ja päättyy lauantaina kello 19.28. Perjantaina ajetaan kolme erikoiskoetta ja 35,64 erikoiskoekilometriä, ja lauantaina kuusi erikoiskoetta ja 74,81 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata RalliSM:n liveseurannasta sekä YouTube-livelähetyksen kautta.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa