Facebook Twitter Email Pinterest

Konsta Saarisen tähtäin SM-mitaleilla

11.08.2021 / Jarno Saari

Orivedellä asuva 16-vuotias Konsta Saarinen ajaa ensimmäistä kautta nuotitettavia rallikisoja, mutta PR-Racingin kuljettaja on noussut heti tulokaskaudellaan kamppailemaan mitalista Ralli SM -sarjassa.

Sarjan viides ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu koittaa viikonloppuna Lahdessa, jonka ympäristössä kilpaillaan perjantain ja lauantain aikana yhdeksän erikoiskokeen mittainen kilpailu.

Konsta Saarinen on SM4-luokan pistetaulukossa neljäntenä ja jatkaa mitalin tavoittelua hyvistä asemista. Nuorukaisen pistesarakkeessa on yksi keskeytys, joten hän pystyy lisäämään saldoonsa kaikki Lahdesta saatavat pisteet täysimääräisinä.

Lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan sarjan viidestä ensimmäisestä osakilpailusta neljän parhaan pisteet sekä vielä sarjan kuudennen eli finaaliosakilpailun pisteet.

- Sarjan pistetilannetta en ole juurikaan miettinyt. Tulevassa kisassa lähden tavoittelemaan paikkaa palkintopallilta, josta tulisi oikein hyvät sarjapisteet, Konsta kommentoi.

Kesätauolla Konsta Motorsport -tiimi on huoltanut Ford Fiestaa ja ajanut kaksi treenikilpailua varsin hyvällä menestyksellä. Heinäkuussa lähellä kotimaisemia ajetusta Autoglym Rallista lohkesi luokkavoitto.

- Lahden osakilpailussa täytyisi myös malttaa tarkkailla tilannetta ja ajaa sen mukaan. Toisena päivänä ohjelmassa on kahteen kertaan ajettavia pätkiä, jotka saattavat mennä huonoon kuntoon. Tekniset ongelmat pitäisi pystyä välttämään, että mitalimahdollisuudet olisivat hyvät.

- Nyt edessä on pitempi keikka kuin muissa kesän soraralleissa. Suuntaamme kartturi Joni Mäkelän kanssa jo keskiviikkona Lahteen. Torstaina ohjelmassa on rallireitin nuotitus ja sitten ajetaan kaksi päivää kisaa, Konsta Saarinen summasi.

Saarinen ja Mäkelä liikkuvat reitillä numerolla 39. Rallin ja tuloksia voi seurata netistä: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa