Facebook Twitter Email Pinterest

Forsgren uudella innolla kohti Lahtea

11.08.2021 / H-F Racing tiedotus /Jani Seppälä

Vaikean alkukauden SM3-luokassa ajanut MäntsMK:n Henkka Forsgren on kesätauolla saanut alkukauden vaikeuksia sulateltua ja on kesän jälkeen virtaa täynnä kohti syksyn kisoja.

Sarjasijoitus ennen kauden viidettä, Lahdessa ajettavaa Top Building Rallia on kahdeksas ja Lahden jälkeen kalenterissa on vielä kauden päätöskilpailu Kokkolassa. Alkukaudella Ford Fiesta R2T ei ole aivan laukannut kuljettajan ajatuksenmukaisesti. Tasaisen hyvällä tekemisellä Lahdesta voi kuitenkin olla tärkeitä pisteitä otettavissa, kun luokan kärkinimet Lauri Joona ja Tuukka Hallia eivät kilpailuun päässeet tällä kertaa osallistumaan. Pisteissä viidentenä oleva Toni Herranen on lopulta kuitenkin vain kahdeksan pistettä Forsgrenia edellä, joten siinä mielessä aivan kuumimman kärjen takana pistetilanteet ovat hyvin tiiviit.

-Haasteita on alkukauden aikana ollut, se on myönnettävä. Työt on hieman haitanneet harrastusta ja kun kaikkensa pyrkii lajille antamaan ja tulee vastoinkäymisiä niin kyllähän siinä ärräpäitä ilmoille on tullut ajoittain päästeltyä. Keväällä tuli auton tekniikkaan isompaa remonttia jonka myötä sitten Turun osakilpailu jäi harmittavasti kokonaan ajamatta, Pohjanmaalle sentään ennätettiin mukaan, kertoo Forsgren.

Talvella Forsgren kävi ajamiseen oppia ottamassa JWRC-sarjaa kiertävältä Sami Pajarilta ja Kouvolassa kartanlukijana nähtiin kokenut Jarno Ottman. Ajamiseen ja nuottiin tuli näiden myötä paljon uusia ajatuksia, toki selkärangasta tuleva toteuttaminen ei ole aina niin helppoa, toistoja tarvitaan paljon.

- Jarnolta tuli talvella paljon hyvää nuottipuolelle, ymmärsin oikeastaan siinä vasta kuinka paljon kartturin kokemus tekee ja vaikuttaa kilpailussa. Kun löytäisi jonkun pysyvän ratkaisun kartanlukijan kohdalle niin varmasti sekin auttaisi. Lahteen kyytiin lähtee monissa koitoksissa ja kyydeissä ollut Uuraisten UA:n Kari Kallio. Uskon että Karin kokemuksesta on hyötyä omaan verrattain lyhyeen nuottikokemukseeni. 

Maksimitulokseen hyvillä fiiliksillä ja nautiskellen, siinä olisi motto jota kisassa toteuttaa, päättää Forsgren.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa