Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiö päivitetyllä Skodalla loppukauteen

11.08.2021 / Jarno Saari

Ralli SM -kaudesta on vielä kaksi osakilpailua ajamatta ja 21-vuotias Aleksi Röyhkiö lähtee loppukauteen hyvistä lähtökohdista. Kilpailukalusto on täysin huollettu ja keskiviikkona suoritettiinennakkotestit viikonloppuna ajettavaa Lahden SM-osakilpailua varten.

Ylöjärveläinen Skoda-kuljettaja on ajanut kesän aiemmissa kisoissa neljänneksi ja yltänyt molemmissa kisoissa myös pohja aikoihin. Nyt tavoitteena olisi nousta podiumille.

- Hienoa päästä jälleen tositoimiin. Kaluston puolesta kaikki on reilassa. Moottoriin saimme viimeisimmät päivitykset, joita tähän meidän vanhempaan Fabia R5 -malliin oli saatavilla, Aleksi Röyhkiö kertoi.

- Tulevassa rallissa on tosi kova taso, kun mukana on myös vierailevia kuskeja. Palkintopallille on tavoite asetettu, ja uskon että puhtaalla ajolla sinne voidaan nousta.

- Lahden ympäristön teillä ei ole SM-pisteistä lähivuosina ajettu, joten se tasoittaa osaltaan tilannetta, kun lähden haastamaan kokeneita SM1-luokan kärkikuskeja, Röyhkiö jatkoi.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki starttaavat tulevaan kisaan numerolla viisi.

UHM Racing pitää Röyhkiön pyörät pyörimässä

Jokaisen toimivan ja menestyvän rallitiimin taustalta löytyy henkilöitä, joiden kova työpanos ei tule julkisesti näkyville. Tiimien mekaanikot ovat juuri tällaista ryhmää, ja he käyttävät runsaasti työtunteja auton kimpussa.

Aleksi Röyhkiön taustalta löytyy Jalasjärvellä vaikuttava UHM Racing, jonka voimahahmot Mika Koivula ja Asko Hautamäki ovat Ralli SM -sarjan kesätauon aikana huoltaneet ralliauton aivan läpikotaisin.

Aluksi Pohjanmaan hurjat purkivat täysin kilpurin, ja paikalleen koriin ei jäänyt kuin johtosarjat ja kojetaulu.

- Kaikki mekaaniset osat huollettiin ja käytiin läpi. Moottori lähetettiin Tsekinmaahan huoltoon, jolla reissulla se oli lähes kolme
viikkoa. Elokuun alkupäivinä ohjelmassa oli auton kasaaminen, Hautamäki selvittää.

- Paljon tässä ralliprojektissa on tullut lisää tietotietoa itsellekin. Siitä kunnia kuuluu TGS Worldwiden mukavalle porukalle, jonka ohjeilla on menty eteenpäin, Koivula toteaa.

UHM Racingin Koivula ja Hautamäki sekä kolmas huoltomies Tommi Kivimäki ovat tehneet Aleksi Röyhkiön ralliauton eteen satoja tunteja töitä. Todellinen lukema taitaa hipoa jo tuhatta tuntia.

- Asko, Mika ja Tommi ovat kolmatta kautta meidän matkassa mukana ja yhteistyö on pelannut hienosti. Kilpa-auton huollosta vastaavia tahoja tuskin tulee koskaan kiiteltyä liikaa. Heidän antama panos on varsin merkittävä, että pystymme viemään kilpailukauden täysipainoisesti läpi, Aleksi Röyhkiö kiittelee.

Kuva: Jarno Saari

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa