Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm ja Heikkilä TGS Worldwiden onnistujat Lahdessa

15.08.2021 / Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Ralli SM-sarjan kauden 2021 viides osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Lahden maisemissa. TGS Worldwide-tiimistä Top Building Rallissa mukana olivat Škoda-kuljettajat Emil Lindholm ja Aleksi Röyhkiö, sekä Teemu Asunmaa, Mikko Heikkilä ja Kalle Markkanen. 

TGS Škoda Teamin Emil Lindholm ajoi kilpailun toiseksi kilpailun voittaneen Egon Kaurin jälkeen. Lindholm ajoi tasaisen viikonlopun ja oli tyytyväinen rallin maalissa.  

-  Egon ajoi kovaa, kaikki kunnia hänelle voitosta. Meille maksimipisteet olivat tällä kertaa voittoa tärkeämmät. Näimme aamupäivän jälkeen hänen vauhtinsa, eikä meillä ollut mitään järkeä lähteä nostamaan omaa vauhtiamme ja lisätä riskiä, jotta voisimme ajaa voitosta, Lindholm arvioi. 

Škoda Teamin toisen suojatin Aleksi Röyhkiön viikonloppu oli vaikea. Hyvään vauhtiin kesäkaudella noussut Röyhkiö ei saanut mitattua ulos parastaan Lahdessa ja oli SM1-luokan seitsemäs. 

- Tämä oli meidän huonoin ralli koko vuonna, mutta kyllä meillä on siihen lääkkeet, että ollaan taas Kokkolassa mukana kärkikahinoissa, Röyhkiö kertoi. 

TGS ASV Teamille tiimimestaruuspisteitä kerryttävä Mikko Heikkilä jatkoi hyviä otteitaan ja otti nyt kahden ykköstilan ja yhden kakkossijan jatkoksi kolmannen sijan Lahdesta. Eroa Lindholmiin jäi maalissa vaivaiset 0,6 sekuntia.
 
-  Pienestä näytti jäävän kiinni Emilin kanssa. Tulin sen minkä pääsin, oltiin ajoittain ehkä jopa yliyrityksen puolella. Harmi, että vauhti rupesi löytymään vasta iltapäivän lenkillä.
 
TGS ASV Teamin toisen kuljettajan, viime vuoden SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaan Top Building Ralli oli haastava. Lähtöpaikka Historic-luokkien jälkeen sateisessa kelissä vesitti Asunmaan mahdollisuudet taistella kärkisijoista. 

-  Aika huono fiilis jäi kisasta, mutta tällaista se välillä on. Aura-auton rooli varmasti merkitsi ajassa paljon, mutta sitähän ei kukaan pysty tarkasti määrittämään, kuinka paljon se haittasi, Asunmaa kertoi kisan jälkeen.  

Tiimin viides kuljettaja Kalle Markkanen ajoi tasaisesti kärjen tuntumassa ja oli lopulta SM1-luokan 8. Markkasen avauspäivää varjostivat vaihdelaatikko-ongelmat ja laatikko jouduttiinkin vaihtamaan perjantain iltahuollossa. 
 
- Ihan ok kilpailu meiltä, ajat olivat kärkeen verraten meidän kauden parhaimmat. Tietenkin eiliset vaihdelaatikko-ongelmat hieman häiritsivät. Koitetaan taas Kokkolaan kehittää itseämme, Markkanen kertoi maalissa. 
 
Tiimimestaruuspisteissä TGS ASV Team siirtyi pistejohtoon ja TGS Škoda Team nousi yhden pykälän verran kolmanneksi. Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Kokkolassa 25.-26.9. 

Tulokset SM1-luokka: 

1. Egon Kaur 53:40,8
2. Emil Lindholm +19,6
3. Mikko Heikkilä +20,2
4. Eerik Pietarinen +38,6
5. Teemu Asunmaa +44,8
6. Juha Salo +53,1
7. Aleksi Röyhkiö +1:48,9
8. Kalle Markkanen +2:04,3

Tiimimestaruuspisteet 5/6 osakilpailun jälkeen:
 
1. TGS ASV Team 176p 
2. Porvoon Autopalvelu 170p 
3. TGS Škoda Team 148p 
4. Printsport 140p 

TGS Worldwide verkossa:
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa