Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusen sarjajohto vaihtui hylkäykseen

15.08.2021 / Jarno Saari

Ralli SM-sarjan viides osakilpailu päättyi Jaro Kinnusen osalta mollivoittoisesti, kun kakkossija ja pistejohto vaihtuivat hylkäykseen epäonnisen tapahtumasarjan jälkeen.

Kinnusen auton turboahdin oli huollossa ennen kilpailua, jossa siihen inhimillisen erehdyksen vuoksi asetettiin millin liian suuri kuristin. Turboahdin mitattiin rallin esikatsastuksessa, jossa katsastusmiehet virheellisesti sinetöivät väärän kokoisen kuristimen.

Jarospeed-tiimi ei tätä väärää sinetöintiä ymmärtänyt kyseenalaistaa. Jos virhe olisi havaittu esikatsastuksessa, harmillinen tilanne olisi voitu vielä korjata, koska tiimin huoltoautossa oli toinen sinetöity turboahdin.

- SM2-luokan kärkiautot kutsuttiin jälkikatsastukseen, jossa virhe vasta kävi ilmi. Turbon huollossa siihen oli vahingossa asetettu FIN R-luokituksen kuristin, kun se olisi pitänyt olla milliä pienempi FIN N-luokituksen osa, Kinnunen toteaa.

- Kuljettaja on sääntöjen mukaan itse vastuussa kilpailukalustostaan, eikä tässä tilanteessa ole mitään tarvetta alkaa etsiä syyllistä muualta. Harmillinen kömmähdys sattui ja sen kanssa on elettävä.

- Se tässä eniten harmittaa, että esikatsastus virheellisesti päästi meidät näin kilpailuun. Niinpä rallin jälkeen asiasta neuvoteltiin, että onko hylkäys tässä tilanteessa oikea ratkaisu. Kilpailunjohtajalla ei kuitenkaan ollut sääntöjen puolesta muuta vaihtoehtoa kuin hylätä meidät, Kinnunen harmitteli. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa