Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkolle kahdeksanneksi korkeimmat pisteet Lahden SM-rallista

15.08.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Edellisen SM-osakilpailun nopean keskeytyksen jälkeen Riku Tahko ajoi Lahden SM-rallissa yhdeksänneksi. Ralli SM -sarjasta on jäljellä yksi osakilpailu.

Ralli SM -sarjan kolmas sorakilpailu ajettiin viikonloppuna Lahdessa. Kilpailun reitillä samaan aikaan ajettiin Historic-autojen EM-osakilpailu. Ralli SM -sarjassa päättyi samalla myös kesätauko. Riku Tahkolla ja Markus Soinisella tauko oli hieman pidempi, sillä edellinen osakilpailu loppui jo alussa. 

Tauon aikana Tahkon Hyundai i20 R5 -autoon ehdittiin tehdä iso huolto. Lisäksi tiimi ehti testata autoa Keski-Suomessa. Rallin avanneena perjantaina ajettiin kolme erikoiskoetta, joiden jälkeen Tahko ja Soininen olivat yhdeksäntenä. 

- Ykköspätkällä olin kyllä tosi pahasti unessa. Taisi olla peräti toukokuuta, kun edellisen kerran olin kunnolla päässyt kilpailemaan. Tuntui, että vähän liian varmasti tuli alussa ajettua, taustoitti Riku Tahko. 

Lauantain erikoiskokeilla Tahko oli viimeistä erikoiskoetta lukuunottamatta yhdeksäs. Viimeisellä erikoiskokeella sijoitus oli kahdeksas, mutta kokonaistilanteessa, SM1-luokassa sijoitus oli lopulta yhdeksäs. Kilpailun voittoon ajoi virolainen Egon Kaur, joka ei kerää SM-pisteitä. Tästä syystä Tahko keräsi Lahdesta kahdeksanneksi korkeimmat pisteet. 

- Vaikka kilpailutauko olikin pitkä ja tuntui, että turhan varmistellen mentiin, niin tuntui, että tappiota tuli enemmän kuin mikä fiilis autossa oli. Jotain pieniä asioita meillä on, mitä pitää tutkia tauolla, että olemme jatkossa nopeampia. Taso on meidän luokassa niin kova, ettei voi yhtään antaa hyvitystä kuskin, eikä auton osalta. 

- Vaikkei nyt korkeita pisteitä saatukaan, niin jotain edes. Lisäksi saimme ensimmäisen ehjän sorakilpailun R5-autolla. Tästä on hyvä jatkaa kohti Kokkolaa, summasi Tahko.

Ralli SM -sarjassa ajetaan syyskuun lopussa kauden päättävä osakilpailu Kokkolassa. Viikkoa myöhemmin ajetaan Keski-Suomessa Jyväskylän MM-ralli, jossa Riku Tahko nähdään kuljettajana. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa