Facebook Twitter Email Pinterest

Männikkö taisteluntahtoisena Keravalle

23.08.2021 / Ralli SM / Viestintä

Viime vuoden Juniorien hopeamitalisti Juhani Männikkö kartanlukijansa Ilkka Majavan kanssa koki kesäkuussa kauden kolmannessa RSJM-osakilpailussa Seinäjoella tukalia hetkiä jo heti kilpailun avauserikoiskokeella. Seurauksena oli keskeytys ja putoaminen pistetilanteessa neljänneksi. Mitä oikeastaan tapahtuikaan, siitä seuraavaksi.

- Ykkösen puolessa välissä juuri ennen asfaltin alkua moottori sammui ysikymppiin jarruttaessa ja liekit näkyivät konepellin välistä. Onneksi siinä oli järjestysmiehiä risteyksessä joilla oli sammutin valmiina. Heidän nopea toiminta pelasti koko auton tuhoutumisen. Myöhemmin illalla saimme auton vielä paikallisen yrittäjän halliin ja pestyäkin. Moottorin päältä oli irronnut bensalinjan liitos ja siitä bensat pakosarjan päälle ja lopun voi arvailla. Auto oli meillä yöllä jo käynnissäkin ja jatkaminenkin oli jo lähellä, mutta aamulla vielä parin tunnin unien jälkeisessä tarkastelussa löytyi lisää vaurioita niin keskeytys oli väistämätön, vaikka pitkän yön päätteeksi muuta luultiin. Kiitokset vielä Kari Pöytälaaksolle avuliaisuudesta, kertoo Juhani SM Pohjanmaa Rallin jännittävistä käänteistä.

Haasteet on kuitenkin tehty voitettaviksi ja Keravalle suunnataan tulevana viikonloppuna täynnä taistelutahtoa. Kilpailuun valmistautumiseen on tapahtumilla kuitenkin ollut vaikutuksensa.

- Kesä on kyllä mennyt auton kuntoon laittoon keskittyen enemmän kuin miesten. Molemmissa olisi liian iso työ, joten olemme kerenneet keskittyä vain autoon. Tornion Rallispecialissa käytiin ajamassa testikisa. Hyvä että käytiin, vaikka kilometrejä ei kertynyt niin sähkövikaa löytyi vielä palon jäljiltä ja se oikeastaan oli tarkoituskin, että viat ilmenee nyt mikäli niitä vielä on. Olisihan se ollut kiva ajaa vähän kilpaakin, mutta Keravalla sitten, kertoo Männikkö Keravan kilpailuun valmistautumisesta.

Lakeuden UA:n Toyota Starlet -kaksikko suuntaa siis viikonlopuksi etelään ja Askolan Granit -rallin pikataipaleille. Helppoa ei menestyksen saaminen tälläkään kertaa ole, mutta tällä kertaa on luokassa mukana kilpakumppaneita mukavasti, luokassa starttaa kaikkiaan kymmenen autokuntaa.

- Nyt on Keravalla luokassa kovia ukkoja viivalla. Lujaa saa mennä jos mielii luokkavoittoon. Toki sitä haetaan ja hyvä että luokassa on paljon kilpailijoita. Näin olisi pitänyt olla koko kauden.Taas kerran ollaan seudulla mistä ei ole mitään kokemusta, mutta ei muuta kuin lappu lattiaan. Mitali on tavoite niin kauan kun siihen on pienikin mahdollisuus, kertoo kaksikko lopuksi. 

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa