Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari aikoo taistella mitalista

24.08.2021 / Jooa Iivarin tiedotus / Jani Seppälä

Rallin Nuorten Suomenmestaruuden tälle kaudelle tavoitteeksi asettanut Korpilahden UA:n kaksikko Jooa Iivari – Mika Rampanen ovat ajautuneet sarjan kesäkisoissa ongelmiin. Talvella Kouvolasta tuli voitto, alkukesällä Turussa tuli keskeytys kärkivauhdista kaatoon kun ensin oli hieman osuttu oikaisuesteeseen ja ohjaus oli vaurioitunut. Ennen juhannusta ajettiin vielä Seinäjoella, jossa avauspätkälle syntyi nopein aika, mutta sitten onnetar käänsi taas selkänsä.

-Auto sammui avauspätkän maali-at:lle, eikä sitä saatu millään siinä käymään. Myöhemmin asiaa tarkemmin tutkittuamme, totesimme että auton ajonestolaite oli mennyt päälle, hukannut avaintiedon. Eli tekemätön paikka se oli siellä keskellä maastoa, kertoo Jooa.

Kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina kun Askolan Granit -ralli ajetaan Kerava-Mäntsälä akselin itäpuolella. Neljän erikoiskokeen ja 42 erikoiskoekilometrin reitti on sen verran lyhyt että virheisiin ei ole varaa, mutta toisaalta alusta alkaen on oltava täysi iskukyky päällä.

- Heti on oltava skarppina, se on selvä. Keravan suunnilla ei ole tullut aiemmin kilpailtua, joten uutta aluetta meille. Jottei homma olisi liian helppoa niin olemme liikkeellä laina-autolla. Vakituinen kilpurimme on kilpailussa toisaalla vuokralla, joten mekin olemme vuokra-autolla liikkeellä. Autona meillä on Konsta Saarisen nopeaksi opettama V1600-luokiteltu Ford Fiesta, jolla on Ralli SM-sarjassa tälläkin kaudella menestytty. Ei sinällään isosti eroa omastamme, mutta tässä on ovia vähemmän. Tällä autolla olisi ensi kaudella tarkoitus lähteä koittamaan aikuisten sekaan nuottikisoja SM4-luokkaan, tarinoi 16-vuotias rattitaituri.

Pistetilanteessa tällä hetkellä Jooa Iiivari pitää sijaa neljä, pisteitä siis vain avauskilpailun voitosta. Kun kauden viidestä osakilpailusta neljä parasta lasketaan pisteisiin, on mitalisauma vielä olemassa.

Eroa pronssiin on 15 pistettä, hopeaan 18, kultaan 35. Teoriassa jopa kultaankin olisi ohut mahdollisuus jos omat kisat sujuvat nappiin ja pisteissä edellä olevat keskeyttävät. Hopea ja pronssitaisto ovat realistisempia ilman muiden ongelmia. Kauden päätöskilpailu on Kokkolassa syyskuun lopulla.

- Eihän ne himmeämmät mitalit niin paljoa mieltä lämmitä, kun kulta asetettiin kauden tavoitteeksi. Kun nyt kuitenkin mitalisaumat edelleen on niin tottakai sellaista tavoitellaan, sanoo Jooa päättäväisesti.

Kilpailu käynnistyy lauantaina Keravalta 14:01 ja maaliin saavutaan pian klo 18 jälkeen. Ensimmäinen erikoiskoe starttaa 14:44 ja viimeinen 17:22, Nuorten luokan startatessa tällä kertaa ensimmäisinä, on tuloksia helppo seurata netin kautta kilpailun tulospalvelusta, jonka hoitaa MUT-Palvelu. 

Kuva: Jari Kohonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa