Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona R5-luokan autolla Jyväskylän MM-ralliin

03.09.2021 / Antti Lahtinen

Sastamalainen Lauri Joona kilpailee Jyväskylän MM-rallissa WRC3-luokassa Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

Jyväskylän MM-ralli, uudelta nimeltään Secto Automotive Rally Finland, ajetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti syys-lokakuun vaihteessa. Vaikka kilpailu ei kuulu rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenteriin, löytyy tänään julkaistussa kilpailuun ilmoittautuneiden listasta Lauri Joonan nimi. Joona kilpailee Jyskälän 70-vuotisjuhlakisassa kartturinsa Mikael Korhosen kanssa WRC3-luokassa Printsportin Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

- Supermahtava fiilis päästä ajamaan R5-luokan menopelillä ja vielä Suomen MM-ralliin! Iso kiitos kaikille tähän projektiin osallistuneille tahoille. Saatiin pienellä porukalla aikaan lyhyessä ajassa jotain suurta, iloitsee Joona.

Hallitsevan Flying Finn Future Starin Lauri Joonan päätavoite tällä kaudella on JWRC-sarjassa, missä hän on osoittanut hyviä otteita ja on sarjapisteissä neljäntenä. Lisäksi hän puolustaa Suomen mestaruutta SM3-luokassa, ja on ennen viimeistä Kokkolassa ajettavaa osakilpailua toisena vain pisteen päässä kultamitalista. Molemmissa sarjoissa Joona kilpailee Rally4-luokitellulla Ford Fiestalla, joten Jyväskylässä alla on aivan uudenlainen käskytettävä.

- Viime vuonna otettiin testeissä ensituntumaa R5-luokan autoon ja se sujui kaikin puolin hyvin. Kokemusta autosta on kuitenkin melko vähän, joten kärkisijoja tuskin kolkutellaan. Parhaamme kuitenkin tehdään ja tarkoituksena on ajaa nousujohteinen kisa ja nauttia kokemuksesta.

Syyskuu on Lauri Joonalle todella kiireinen. Ennen uran toista Jyväskylän MM-rallia hän ajaa kaksi testikisaa sekä SM-sarjan finaalikisan Kokkolassa. Kauden viimeinen JWRC-osakilpailu on edessä Jyväskylän MM-rallin jälkeen lokakuun puolessa välissä Espanjan Kataloniassa

Secto Automotive Rally Finland ajetaan Jyväskylän seudulla 1.-3.10.2021. Ilmoittautuneiden lista ja kisan reitti löytyvät osoitteesta rallyfinland.fi

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa