Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja: Juniorit ja Nuoret eri lähtökohdista kauden päätökseen Kokkolaan

22.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

RSJM kausi tulee päätökseensä Kokkolassa, kun kauden viides osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina Kokkolan ja Pedersören ympäristössä. Junioreissa mitalien kohtalot ovat osittain auki, Nuorissa mitalien värit ratkesivat ilmoittautumisen päättyessä. 

Junioreissa pistejohdossa on RSJM1-luokan pari, EPUA:n Mika Korvola - Miika Saari Honda Civicillä. Heillä on pisteitä kauden jokaisesta osakilpailusta, huonoin pistemäärä tuli kesäkuussa kotikisasta Seinäjoelta, jossa kaksikko jäi luokkansa toiseksi. Kun sarjan viidestä osakilpailusta neljä parasta lasketaan loppupisteisiin, on Korvolan autokunnan tavoite voittaa luokkansa jotta kakkosija putoaa pois pisteistä. Hopeaa huonommaksi kaksikko ei voi loppupisteissä pudota, mutta luokkavoittoa ja kultamitalia ei varmasti taistelutta luovuteta. 

Täysin omissa käsissä ei mestaruustavoite kuitenkaan ole, RSJM4-luokassa ajava pistekakkonen, AL-Härmän kaksikko Riku Koski - Kari Bergbacka BMW M3:lla voivat oman luokkansa voittamalla nousta yhden pisteen erolla mestareiksi, tämän mahdollistaa isompi kilpailijamäärä luokassa. Kosken autokunnan tilanne on upporikasta tai rutiköyhää, nimittäin totaalisen epäonnistumisen tai keskeytyksen myötä voi tippua kokonaan mitaleilta. 

- Kyllä me koitamme Kokkolaan kaikki tai ei mitään asennetta, tämä on meille lähempänä kotikisaa kuin Pohjanmaa ralli oli, reitti käy lähes kotipitäjän puolella. Sitä en toisaalta tiedä onko se etu vai haitta, Koski tuumailee. 

Viime kauden hopeamitalisti, RSJM3-luokassa ajava LakUA:n kaksikko Juhani Männikkö - Ilkka Majava Starletilla on kiinni pronssissa ja hopeaankin on mahdollisuus, kuten on myös pisteissä neljäntenä olevalla (RSJM4) THU-TEAM:n parilla Pasi Hiekkavuo - Tomi Janger Opel Astralla.

Pronssille on mahdollisuus vielä useammalla, pisteissä sijoilla 5 - 7 olevat kuljettajat Henry JäppinenTopi Kärki ja Markus Latvanen omaavat vielä teoreettisen mahdollisuuden.

Nuorissa mestaruus ratkesi jo Keravalla, kun Tuukka Kauppinen (Huuha UA) - Veli-Pekka Karttunen (AL-Kangasniemi) ottivat mestaruuden. Muut mitalit ratkesivat sillä hetkellä kun Kokkolan ilmoittautuminen päättyi. Kolmantena pisteissä ollut LakUA:n pari Veeti Pulkkinen - Ralf Leskelä puuttui ilmoittautuneista ja takaa kukaan ei voi nousta ohi. Näin varmistui samalla myös hopeamitali EMSC:n Justus Räikkönen - Mika Rönnberg parille. 

- Meillä sattui harmillisesti toisen sarjan kilpailu samalle päivälle ja siellä on mahdollisuus ottaa vielä sarjavoitto, Pulkkinen kertoo. 

Ennakkosuosikin asemassa Kokkolaan starttaavalla Räikkösellä on selkeä tavoite.

- Uran ensimmäistä osakilpailuvoittoa haetaan, nyt ei tarvitse miettiä pisteitä enää millään tavalla, Räikkönen päättää. 

Sarjan nelostilaan on mahdollisuus niin monella kuljettajalla, että siitä kuuluisasta "kultaisesta ananaksesta" tullaan varmasti käymään tiukka kisa. 

Juniorit ja nuoret ajavat yhdeksän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 105 kilometriä. Erikoiskokeista kuusi ajetaan lauantaina paria ensimmäistä pätkää lukuunottamatta illan jo pimetessä, sunnuntain kolme erikoiskoetta ajetaan valoisalla.

Katso kaikki kilpailuviikonlopun osallistujat >>

Pistetilanne TOP 3 (4/5 osakilpailua)

RSJM
1. Mika Korvola 67p 
2. Riku Koski 54p 
3. Juhani Männikkö 44p 

Nuorten SM
1. Tuukka Kauppinen 76p (varmistanut mestaruuden)
2. Justus Räikkönen 55p (varmistanut hopeamitalin)
3. Veeti Pulkkinen 49p (varmistanut pronssimitalin)

Katso kaikki sarjan pisteet »
Lue lisää sarjasta » 

Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa