Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiön tavoitteena haastaa kärkikuskit Kokkolassa

22.09.2021 / Jarno Saari

Aleksi Röyhkiö lähtee jälleen tavoittelemaan sijoitusta SM1-luokan kärkiryhmästä, kun kotimaisen mestaruussarjan päätöskisa koittaa tulevana viikonvaihteena Kokkolan ympäristön teillä.

Kesäkaudella parhaimmillaan pohja-aikavauhtiin kivikovassa Ralli SM -sarjassa yltänyt luokan tulokaskuski tiedostaa, että tässä porukassa pärjätäkseen täytyy kaiken toimia ja luottamuksen olla huipussaan.

21-vuotias ylöjärveläinen ajoi Skodalla viimeistelytestit tiistaina, jolloin ohjelmassa oli treeniä myös illan pimeydessä.

- Oikein hyvä tuntuma löytyi testeistä. Pimeällä kelillä on lisävaloilla testattu pari kertaa, kun tuleva kisa pitää sisällään muutaman pätkän pimeällä. Hienoa oli ajaa niissäkin olosuhteissa, mutta haastavaa, Röyhkiö kertoo.

- Rengasvalintojen kanssa täytyy olla tarkkana ja seurattava viikonlopun keliä. Valinnat täytyy tehdä ennen kisaa kahdesta Pirellin eri rengasseoksesta, eikä se valinta tule olemaan helppoa, Aleksi jatkaa.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kilpailivat viime syksynä Kokkolassa kansallisessa rallissa, joten heillä on ainakin muistissa, minkä tyyppisiä erikoiskokeita alueelta löytyy. Kaksikko starttaa kauden viimeiseen SM-ralliin numerolla 9.

- Tosi kova kisa on odotettavissa. Mukana on myös kolme MM-ralleista tuttua ulkolaista kuskia. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman kova tulos ja onnistunut päätös tälle kisakaudelle, Röyhkiö suunnittelee.

Kuva: Ari Karhunen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa