Facebook Twitter Email Pinterest

Koski mestaruusjahtiin Kokkolaan

23.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

Junnujen pistekakkosena kauden viimeiseen RSJM-osakilpailuun Kokkolaan starttaavat AL-Härmän Riku Koski - Kari Bergbacka BMW M3:llaan. Varsin valoisasti ja vauhdikkaasti sujunut kausi on tuottanut kolme luokkavoittoa RSJM4-luokassa ja yhden keskeytyksen, joka osui kesäkuussa Pohjanmaa Ralliin.
 
Oman luokkansa voittamalla kaksikko voittaa mestaruuden, tämä edellyttää kuitenkin ettei Kosken luokassa olevista yhdeksästä kilpailijaparista kukaan jää pois ennen kilpailun starttia. Suurista marginaaleista ei puhuta, jos pistejohdossa oleva Mika Korvolakin voittaa luokkansa (RSJM1) on eroa loppupisteissä yksi piste Kosken eduksi.
 
Liikaa ei asialla ole Kosken tiimissä päätä vaivattu, vaan kilpaan lähdetään kuin mihin tahansa kilpailuun, tavoite on kuitenkin selkeä.
 
- Kokkolaan otetaan ehdottomasti kaikki tai ei mitään asenne. Tämä on meille enemmän kotikisa kuin Pohjanmaa ralli, reitti käy melkein kotipitäjän puolella. En sitten tiedä onko se hyvä asia ollenkaan, tuumailee Kortesjärvellä asuva Koski.
 
Lauantaina saadaan pitkästä aikaa kaivaa autoihin myös lisävalot käyttöön, toisille se voi olla etu, toisille harmi. Kuinka Riku Koski näkee asian ja onko Keravan jälkeen ennätetty testata?
 
- Pimeällä olen tykännyt kyllä ajaa mutta näin syksyllä se on vähän haastavampaa kun ei ole lunta valaisemassa. Kelillä ei ole meille niin väliä sataako tai paistaako, se on kaikille kuitenkin sama. Keravan jälkeen ollaan tehty autoon hieman muutoksia ja käyty pariin otteeseen ajamassa kunnon testit. Tuntuma autoon on nyt parempi kuin ennen. Auto pitäisi olla iskussa ja viikonloppuna se nähdään onko miehet myös, valaisee Koski.
 
- Kausi on kaiken kaikkiaan ollut meidän osalta hyvä, kävipä Kokkolassa miten tahansa. Auto oli täysin uusi tuttavuus kauteen lähdettäessä ja tulokset ovat olleet tyydyttäviä vaikka kehitystä autoon on tehty läpi kauden kokeilumielessä kisoissakin. Kavereita ja tuttuja on tullut lisää tämän kauden myötä taas ympäri Suomen, mielestäni se on myös tärkeä osa tätä hienoa lajia, julistaa Koski ja kuin kruunuksi aiheelle jatkaa seuraavasti.
 
- Korvolan autokunnalle haluaisin vielä lähettää terveisiä, että tällä kertaa Jaffaa kannattaa varata myös itsellenne, sillä epäilen, että taisi pari hikikarpaloa nousta otsalle, kun ykkösluokan nimilista tuli julki. Junnumestari lippiksiäkin on varmasti jo sovitettu mutta älkää hätäilkö vielä lippiksen säätöjen kanssa, naurahtaa Koski ja alleviivaa toverillista mestaruuskamppailua.
 
Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa