Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle toinen peräkkäinen Suomen mestaruus - seuraavaksi vuorossa Jyväskylän MM-ralli

26.09.2021 / Anu Haapalainen

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona ajoi toiseen SM3-luokan Suomen mestaruuteensa kauden finaaliosakilpailussa Kokkolassa. Aina jännittävässä ja tasaisessa kaksivetoisten SM3-luokassa tilanne oli kutkuttava ennen viimeistä osakilpailua. Joona oli vain pisteen päässä kärjessä olleesta Roope Korhosesta. Kokkolassa oli jaossa puolitoistakertaiset pisteet, joten mestaruus kirjattaisiin sille, kumpi on lopputuloksissa korkeammalla.

Lauri Joona ajoi Mikael Korhosen kartturoimana tasaisen varmasti ja johti kisaa toisesta erikoiskokeesta lähtien. Kun Roope Korhonen joutui jättämään kisan kesken kahdeksannella erikoiskokeella, riitti Joonalle mestaruuteen maaliin pääsy. Joona ei jättänyt mitään jossitteluja, vaan ajoi finaaliosakilpailun voittoon minuutin marginaalilla. Maalissa Kokkolan torilla nähtiinkin todella tyytyväinen mestari.

- Toinen mestaruus tuntuu tosi hyvältä. Tänä vuonna aluksi näytti vähän heikolta, ja talvikausi meni vähän rimpuillen, kun oli auton asetusten kanssa vähän ongelmia ja tuli ulosajokin sen takia. Sitten saatiin hyvä tatsi päälle ja kesäkaudella onkin tullut pelkkiä voittoja, ja se riitti mestaruuteen, summaa Joona kulunutta SM-kautta.

Lauri Joonan lisäksi loppupisteissä SM-mitaleille ylsivät Tuukka Hallia ja Roope Korhonen. Suomen mestaruuden lisäksi Joona kirjasi itselleen myös SM3-luokan kuljettajille suunnatun Printsport Junior Cupin pääpalkinnon. Palkinnon valintaraatiin kuuluivat Jari-Matti LatvalaEsapekka LappiJanne Ferm ja Jari Huttunen.

- Suuri kunnianosoitus hienolta raadilta, myhäilee tuplavoittaja Joona.

Joonan ja tiimin mestaruusjuhlat jäävät tällä kertaa todella lyhyiksi. Tuore mestari suuntasi Kokkolasta suoraan Jyväskylään, ja maanantaiaamuna kutsuvat Keski-Suomen rallitiet. Joona kilpailee Jyväskylän MM-rallissa WRC3-luokassa Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

- Alkuviikon ohjelmassa on pari päivää testiä ja sitten alkaakin jo nuotitus. Itse kisa alkaa perjantaina, kertoo Joona tulevan viikon ohjelmasta.

Lopuksi kiitokset tahoille, joita ilman mestaruus ei olisi mahdollinen:

- Ison kiitoksen ansaitsevat kaikki tukijat ja yhteistyökumppanit sekä tietenkin oma tiimi. Juhlitaan mestaruutta yhdessä sitten myöhemmin, lupaa Joona.

Tulokset, SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralli, SM3-luokka
1. Lauri Joona 1:04:59,2
2. Kristian Nieminen +1:00,6
3. Tuukka Hallia +1:04,3

SM-pistetilanne, 6/6 osakilpailua, SM3-luokka
1. Lauri Joona 108 p
2. Tuukka Hallia 84 p 
3. Roope Korhonen 75 p 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa