Facebook Twitter Email Pinterest

Pensaan kakkospaikka vaihtui teknisen vian keskeytykseen

27.09.2021 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Kokkolassa SM4 -luokan pronssimitalista ajanut Jere Pensas joutui luopumaan mitalijahdista vaihdevian vuoksi rallin viidennellä erikoiskokeella.

Jere Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi iskivät Kokkolassa heti ensimmäisellä erikoiskokeella SM4 -luokan voittokamppailuun. Kahden erikoiskokeen jälkeen edellä oli vain luokan lopulta voittanut Juho Koski-Lammi. Kolmen ensimmäisen, päivänvalossa ajetun pätkän jälkeen, Pensas Racingin miehistö oli toisena vajaan kymmenen sekunnin päässä piikkipaikasta. Ensimmäinen lisävalojen loisteessa ajettu erikoiskoe kulki sekin nuottien mukaan, mutta viidennen pätkän alussa Ford Fiestan veto loppui.

-Lähdön jälkeen, juuri kun olin saanut kakkosen pesään, vetopuoli alkoi täristää ja sen jälkeen laatikosta löytyi enää vain ykkösvaihde. Ei siinä ollut muuta tehtävissä kuin laittaa parkkiin ensimmäiseen sopivaan tienpäähän ja odotella purkuautoa.

-Totta kai keskeytys harmitti, mutta noita teknisiä vikoja joskus vain pakostakin sattuu. Pimeällä ajettavat pätkätkin tuntuivat nyt tosi mallikkailta, kun autossa oli hienosti maisemia valaisevat lisävalot. Ihan kuin olisi päivällä ajanut. Nuottipuoleenkin olimme panostaneet oikein tosissamme. Videoimme nuotituksen ja katsoimme videot läpi nuotituksen jälkeen. Kaikki oli hyvällä mallilla ennen keskeytystä, Pensas ruoti.

Syyskauden osakilpailut osoittivat, että Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi pystyivät ajamaan SM4 -luokan voitosta. Lahdessa Pensas Racingin miehistö johti luokkaansa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Vanteen ja jarruletkun särkyminen pakottivat keskeytykseen toisena kisapäivänä. Kokkolassa keskeytyshetkellä hallussa ollut kakkostila olisi riittänyt luokan pronssimitaleiden varmistamiseen. Nyt sijoitus on ennen Kokkolaan ollut luokan nelospaikka.

-Kahteen viimeiseen osakilpailuun kalustoksi vaihtunut Ford Fiesta alkoi jo sopia käteen tosi hyvin. Pystyimme koko ajan nostamaan vauhtia ilman suurempia riskejä. Jotakin kaudesta jäi hampaankoloon, Pensas pyöräytti.

Pensaan kohdalla kausi jatkuu vielä lokakuun 9. päivänä Anjalankoskella rallisprintin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa.

-Kun rallista jäi mitali saamatta, pitää sitä yrittää vielä rallisprintin puolelta. Luokkavoitto Anjalakoskelta voisi taata sen, että saisin kutsun AKK:n mitalijuhliin, eikä tarvitsisi itse ostaa sinne illalliskorttia, järkeilee laihialainen.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa