Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammin neljän voiton suora toi SM-hopean

27.09.2021 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Juho Koski-Lammi ja mynämäkeläinen Arttu Vastamäki ajoivat neljänteen peräkkäiseen Rallin SM-sarjan SM4-luokan voittoonsa kauden päättäneessä Kokkolan UA 60-v juhlarallissa. Tasaisessa sarjassa neljän ykköstilan suora riitti SM-hopeaan. 
 
Jamoke/UA:ta edustavan Koski-Lammin kausi alkoi Kouvolasta, kun Rovaniemi jäi välistä. Valitettavasti Kouvolassa kilpailu keskeytyi johtopaikalta anturivikaan, joten pistetilin avaus jäi kesäkaudelle. Kesäkauden kolmesta ensimmäisestä kisasta tuloksena oli luokkavoitot. Päätöskisaan lähdettäessä SM4-luokan mestaruutta ei ollut jaettu, vaan se ratkaistaisiin sarjakärki Oskari Heikkisen, Koski-Lammin ja Konsta Saarisen välillä. Koski-Lammin voittaessa, Heikkisen tulisi olla korkeintaan viides ja tällä skenaariolla mestaruus lähtisi Jalasjärvelle. 
 
Koski-Lammi lähti lauantai-illan alussa toteuttamaan suunnitelmaa ja otti haltuunsa johtopaikan heti kilpailun avauserikoiskokeella. Kolmen erikoiskokeen jälkeen ensimmäisessä huollossa Koski-Lammi johti 9,3 sekunnin erolla Jere Pensaaseen. Heikkinen oli tässä vaiheessa viidennellä sijalla. 
 
Tauon jälkeen alkoi SM4-luokassa tapahtua, kun niin toisena ollut Jere Pensas ja neljättä sijaa pitänyt Leevi Lassila joutuivat keskeyttämään teknisiin vikoihin. Yötauolle saavuttaessa Koski-Lammi johti toisena olevaa Konsta Saarista 17,3 sekunnilla ja Oskari Heikkinen majaili kolmannella sijalla reilut 40 sekuntia ykkössijaa perässä. 
 
- Tultiin pätkät ehjästi läpi ja tästä on hyvä jatkaa huomenna, kommentoi Juho Koski-Lammi yötauolla. 
 
Sunnuntaina Koski-Lammilla oli tavoitteena pitää johtopaikka maaliin saakka. Dramatiikkaa nähtiin erikoiskokeella numero kahdeksan, kun toisena ollut Saarinen ajoi ulos. Näin Heikkinen kipusi kilpailun toiselle sijalle ja Miko Kiminki nousi kolmanneksi. Tässä järjestyksessä tultiin myös ruutulipulle. Näin suomenmestaruus matkasi Kajaaniin Oskari Heikkiselle ja hopea jokaiselle sunnuntain erikoiskokeelle pohja-ajan tehneelle jalasjärveläiselle. Pronssin nappasi keskeytyksestään huolimatta Konsta Saarinen. Koski-Lammi keräsi myös tiimimestaruuspisteitä Porvoon Autopalvelulle, joka otti lopulta Rallin SM-sarjan tiimimestaruuden. 
 
- Kisa meni hyvin ilman mitään kummempia ongelmia. Oma ajo onnistui ja rennolla otteella saatiin ajaa koko kisa. Tietenkin mestaruus oli tavoitteena, koska siihen mahdollisuudet periaatteessa oli, joten hopea tuntuu hieman hävityltä. Mutta voitot kaikista kesän kisoista ja maksimipisteet mukaan, niin kesäkauteen täytyy olla tyytyväinen. Oskari (Heikkinen) ajoi hyvän kauden ja otti siitä ansaitusti mestaruuden, joten siitä onnittelut hänelle. Onneksi pystyttiin myös auttamaan omalla panoksella Porvoon Autopalvelua tiimimestaruuden saavuttamisessa. Isot kiitokset karttureille, huollolle ja kaikille yhteistyökumppaneille, sanoo Juho Koski-Lammi kun kausi 2021 on paketissa. 
 
Kuva: Merita Mäkinen 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa