Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwiden tiimeille hopeaa ja pronssia rallin SM-sarjan tiimimestaruuskisassa

28.09.2021 / TGS Worldwide -tiedotus / Patrick Rupponen

Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin maaliin viime viikonloppuna Kokkolassa. Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide operoi tällä kaudella sarjan tiimimestaruuskilpailussa kahdella tiimillä, jotka sijoittuivat lopulta sarjan hopealle ja pronssille.

TGS ASV Team jossa tällä kaudella ajoivat Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa oli lopulta sarjan toinen, mestaruuteen ajoi viime vuoden tapaan Porvoon Autopalvelu. Heikkilä otti myös kuljettajien puolella SM1-luokan hopeaa. 

– Hieno kausi ja pari todella hienoa kisaa, jotka voitettiin. Mahtava juttu, että ollaan päästy ajamaan paljon tällä kaudella. Iso kiitos yhteistyökumppaneille ja tiimille, Heikkilä kertoi. 

Kaksi edellistä SM1-luokan mestaruutta voittanut Asunmaa nappasi kahden kullan jatkoksi pronssisen mitalin. Asunmaan mestaruustaistelu otti kisan avauspäivänä takapakkia, kun päivän viimeisellä erikoiskokeella alavutelainen kärsi rengasrikon. 

– Ei mennyt kuten suunniteltiin. Meidän lauantai-illan epäonni ratkaisi kilpailun. Onnittelut Emilille (Lindholm) mestaruudesta. 

TGS Škoda Teamin Emil Lindholm ja Aleksi Röyhkiö ottivat tiimien pronssisijan ja Lindholm samalla ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Pitkään ensimmäistä Suomen mestaruuttaan jahdannut Lindholm oli Kokkolassa vakuuttava, vaikka erot olivat lopulta pieniä, ei Lindholm antanut lopulta muille mestaruuskandidaateille mahdollisuuksia. 

– Aikaisempina vuosina on ollut liikaa nuoren miehen intoa. Joka pätkälle piti saada hyvä aika. Tänä vuonna olen ymmärtänyt paremmin mitä ralli lajina vaatii. 

Debyyttikauttaan SM1-luokassa ajanut Aleksi Röyhkiö oli mukana kärjen tuntumassa aina kisan toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle saakka, kunnes tiellä ollut kivi rikkoi Röyhkiön renkaan ja vanteen. Aikatappiota kertyi viitisen minuuttia ja loppusijoitus oli kisan 11. Pisteissä Röyhkiö oli lopulta sarjan kuudes. 

–  Kauden päätteeksi ei saatu niin hyvää sijoitusta kuin haettiin, mutta muuten kausi on sujunut ilman mainittavampia virheitä. Kokemukseen nähden suorituskyky oli mielestäni kovalla tasolla. 

Tiimimestaruuskisan ulkopuolella Kalle Markkanen ajoi Kokkolassa sijalle 13. Markkanen oli avauspäivän jälkeen vielä reilun minuutin päässä kärjestä, mutta kakkospäivän ensimmäisellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko tiputti autokunnan yli kuuden minuutin päähän. Markkanen oli lopulta SM-pistetaulukon kahdeksas. 

– Varmasti kauden vaikein kisa meille. Yksi ”ehjä” pätkä koko kisan aikana ja tuloshan oli sen mukainen, ei ollut lähelläkään sitä mitä lähdettiin hakemaan. Itsessään kilpailu oli hienoissa puitteissa ja harvemmin saa olla kaupungin torilla huoltoparkissa. Nyt vedetään rallin osalta hetki happea, luodaan suunnitelma ja tullaan ensi kaudella kovempana takaisin! 

Gardemeister oli tyytyväinen kauden lopulliseen tulokseen ja koko tiimin panokseen.

– Kiitokset kaikille kuskeille todella onnistuneesta kaudesta. Ja kiitokset myös koko tiimin henkilökunnalle kuten myös kuskeille mahtavasta ja positiivisesta yhteishengestä, huumoria unohtamatta, Gardemeister kiittelee.

Tulokset SM1-luokka:

1. Emil Lindholm 59:35,4
2. Nikolay Gryazin +7,0
3. Teemu Asunmaa +11,0
4. Mikko Heikkilä +11,4
5. Eerik Pietarinen +20,4
..
11. Aleksi Röyhkiö +6:30,8
12, Kees Burger +6:42,7
13. Kalle Markkanen +8:07,1

Tiimimestaruuspisteet 6/6 osakilpailun jälkeen:

1. Porvoon Autopalvelu 238p
2. TGS ASV Team 221p
3. TGS Škoda Team 188p
4. Printsport 187p

TGS Worldwide verkossa:

www.tgs.fi
www.facebook.com/TGSWorldwide
www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/ 

Kuva: Antti Leino

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa