Facebook Twitter Email Pinterest

Männikkö taisteli maaliin, tuloksena juniorien pronssia

29.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

Lakeuden Urheiluautoilijoiden kilpailijapari Juhani Männikkö - Ilkka Majava starttasivat Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan päätösosakilpailuun mitali tavoitteenaan. Pronssi oli todennäköinen, mutta hopeaankin oli teoreettinen mahdollisuus. RSJM3-luokassa vakuuttavaa vauhtia Toyota Starletillaan koko kauden pitänyt kaksikko on ollut ensimmäisen osakilpailun jälkeen sarjan kolmospaikalla koko kauden. Viime vuoden hopean jatkoksi, mitaliputkelle jatkoa siis haettiin.

Kokkolan UA:n 60v. Juhlaralli antoi kaksikolle rallinautintoa yltäkylläisesti. Tapahtumat alkoivat jo ennen katsastusta.

- Kyllähän oli tapahtumarikas viikonloppu. Otettiin niin sanotusti kaikki ilo ja jännitys irti harrastamisesta. Lauantaina pelit käyntiin ja auto pois kärryltä, kaikki ok. Suunta katsastukseen, kaikki näytti toimivan.

- Sitten alkoikin kilpuri oikuttelemaan. Katsastus meni ok, mutta kun hallista päästiin ulos niin virrat oli kadonneet eikä auto startannut. Porukalla työnnettiin auto käyntiin, että päästiin äänenmittauksiin. Puntarin jälkeen edelleenkään ei virtoja. Eli auto olisi kisavalmis, mutta ei tahdo ladata. Huolto kiiruhtaa paikalle ja laitteet muttereiksi katsastuksen pihalle. Huolto soitteli sähkömiehellemme ja kyseli ohjeita ja kuulumisia, minä ajelin pitkin Kokkolaa puhelin kuumana ja hommailin osia. Kolmen tunnin päästä oli uutta sähköosaa laturia myöten vaihdettu ja laitteet toimivana huollossa.

- Itse lauantain pätkillä ei ollut ongelmia ja ajo pimeässäkin kulki ihan kivasti, kertaa Männikkö varsin tapahtumarikasta avauspäivää. 

Sijoitus avauspäivän jälkeen oli yleiskilpailun kolmas, omassa luokassa oli jo turvallinen kahden minuutin johtoasema. Suunnitelma sunnuntaille oli selkeä.

- Sunnuntaina ajateltiin ajella maaliin rauhallisesti ja katsoa mikä siellä on tilanne. Ensimmäinen erikoiskoe tuli hyvin, ei ongelmia. Huollossakaan ei mitään muuta kuin tuulilasi puhtaaksi ja pikku tarkistukset ja matkaan. Tästähän se ralli sitten alkoi uudestaan, siunailee Männikkö.

- EK 8 puolivälissä kuskinpuolen eturengas tyhjäksi, ei muuta kuin renkaan vaihtoon ek 8 ja ek 9 välisellä lyhyellä siirtymällä, varapyörä ja rengasavain esiin, mutta hetkinen, tunkkihan ei ole mukana. Todella kutkuttava tilanne edessä, eli ei muuta kuin ajamaan ek 9 tyhjällä eturenkaalla.  Maaliin kuitenkin päästiin. Koko viikonlopun kova taistelu lopulta palkittiin luokkavoitolla ja SM pronssilla, kyllä maistuu erityisen hyvältä nyt, naureskelee Männikkö. 

Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa