Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen saalisti palkintoja Printsport Junior Cupista - seuraavaksi edessä uran ensimmäinen Jyväskylän MM-ralli!

29.09.2021 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin SM-kausi huipentui viikonloppuna Kokkolan ympäristössä ajetussa kaksipäiväisessä päätöskilpailussa.

17-vuotiaan Toni Herrasen ja hänen kartanlukijansa Sebastian Virtasen ralli sujui viimeistä erikoiskoetta lukuunottamatta erinomaisesti. Kaksikko oli tiivisti mukana SM3-luokan voittotaistelussa, mutta kilpailun viimeisellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko oli tällä kertaa kohtalokas. Aikatappiota tuli lähes kaksi minuuttia, ja varmalta näyttänyt palkintokorkepaikka vaihtui luokan neljänteen sijaan. Pettymys oli luonnollisesti valtava.

- Katsottiin jälkeenpäin incar-videosta, että joku kivi siinä oli keskellä uraa ja siihen kolahti. Se oli väistämätön homma ja söi kyllä kovasti miestä, Herranen harmitteli.

GRX-tiimissä ajavalle Herraselle kyseessä oli ensimmäinen kausi SM3-luokassa. Kehitystä on tapahtunut jo tässä ajassa huimasti, ja siihen nuorukainen on syystäkin tyytyväinen.

- Jokaisella osa-alueella on tullut kehitystä kauden aikana. Tästäkin viikonlopusta jäi rengasrikkoa lukuunottamatta tosi hyvä fiilis. Ajo oli hyvää koko viikonlopun ja vauhti riitti haastamaan (Lauri) Joonaakin, varsinkin pimeässä ajetuilla pätkillä.

Vaikka SM-mitali jäi SM3-luokan debyyttikaudelta saavuttamatta, keräsi Herranen palkintoja SM-sarjan yhteydessä ajetusta Printsport Junior Cupista. Muun muassa nopeimmalle 2000-luvulla syntyneelle kuljettajalle jaettu Hannu Lehessaaren erikoispalkinto, Hannun Malja, ojennettiin kilpailun jälkeen Herraselle.

 - Hannun Maljan voitto oli kyllä todella hieno kunnia, kiitos siitä Hannu's Rally Team!

MRF:n renkailla uran ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin

Seuraava kilpailu on edessä jo tulevana viikonloppuna, kun Herrasen uran yksi suurimmista haaveista toteutuu Jyväskylän MM-rallissa.

- On kyllä erityisen hieno fiilis lähteä ajamaan, kun pienestä pitäen siellä on ollut paikan päällä ja seurannut tarkasti. Varmasti on nyt myös hieno tunnelma paikan päällä, kun on 70v juhlaralli kyseessä. Sekin, että ajetaan pari erikoiskoetta pimeällä, tuo lisämaustetta viikonlopulle, Herranen mehustelee.

Herranen starttaa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliinsa intialaisen rengasjätti MRF:n renkailla, joilla esimerkiksi Emil Lindholm ajoi SM1-luokan Suomen mestariksi Kokkolassa.

 Saatiin Marcus Grönholmin kautta tähän kisaan järkevä diili, on hienoa päästä kokeilemaan uutta merkkiä. Renkaat todettiin testien jälkeen kilpailukykyisiksi, joten odottavaisin mielin lähdetään niillä kisaan.

Keskiviikko ja torstai ovat nuotituspäiviä, ja ralli käynnistyy perjantaina päivällä Harjun kaupunkierikoiskokeella. Shakedown ajetaan vielä ennen avauspäivää perjantaina aamulla. Odotukset ovat nuorukaisella viikonlopun suhteen korkealla.

- On se mukava päästä heti ajamaan edelliskisan pettymyksen jälkeen. Koitetaan ajaa hyvä ja puhdas viikonloppu, tärkeintä on silti saada kokemusta tästä kisasta. Samoja teitä ajetaan kuitenkin varmasti osittain myös tulevina vuosina, Herranen toteaa.


SM3-luokan lopullinen pistetilanne:

1. Lauri Joona 108p
2. Tuukka Hallia 84p
3. Roope Korhonen 75p
4. Kristian Nieminen 66p
5. Henri Hokkala 66p
6. Toni Herranen 58p
7. Tommi Heino 56p
8. Kim Forsgren 36p
9. Benjamin Korhola 33p
10. Sami Pajari 25p

Secto Rally Finland - reitti ja aikataulu: https://rallyfinland.fi/reitti/

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa