Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen kurjien sattumusten kautta Suomen MM -ralliin!

30.09.2021 / Jani "Sutipro" Salonen

Jos joku, niin Mika Karppanen voisi kertoa muutaman tarinan siitä, kuinka raja onnen ja epäonnen välillä voi olla hyvinkin häilyvä. Tällä kertaa Siikalatvalta tulevan miehen kilpailukausi sai Pohjanmaa rallissa sellaisen käänteen, että osallistuminen Suomen MM -ralliin nytkähti liikkeelle autopeltisepän käsistä.

- Pohjanmaan reissu sijoittunee sille osastolle, että ehkä jo ensi vuonna se hymyilyttää. Auto piti saada sellaiseen iskuun, että sen kanssa voidaan lähteä kohti MM -rallia, mutta maa vetäytyi alta tiukassa peltovasurissa. Sen seurauksena koitui melko isot vahingot joiden jäljiltä kilpuri valmistui vasta äskettäin, valottaa Karppanen tilannetta kisavalmistelujen alla.

Huolimatta takaiskuista, mies on nyt valmiina tulevaan koitokseen. Karppaselle kyseessä on jo neljäs MM -ralli. Edellisen kerran mies nähtiin tällä tasolla alkuvuodesta napapiirin maisemissa ja nyt on vuorossa se kisa, johon tuli osallistua jo nelisen vuotta sitten. Väliin ehti kuitenkin ilmestyä Espanjan, Viron ja Suomen MM -rallit, joten jonkinasteisesta kokemuksesta voidaan harrastajatasolla jo puhua. Karppasen mukaan Keski-Suomen soratiet ovat silti hänelle se kliimaksi, mitä on eniten odottanut,

- Yleisö, kannustus ja yhteisöllisyys. Ne ovat täällä niin kovia juttuja, että siitä muodostuu sellainen hurmos mitä ei muualla voi kokea. Tämä on se ”kerran elämässä” koettava juttu ja Jyväskylän sorasirkus on varmasti kaikkien kuljettajien haave.

Valmistautuminen on ollut tiimille pitkä tie kulkea. Kilpurin korjaaminen otti jo veronsa, mutta myös haastava reitti luo paineita. Karppanen kertoo nuotituksen olleen raskaampi kuin odotti, sillä tien kuvailu tehtiin paperille erityisen tarkasti. Tulostavoitteitakaan ei ole luotu, sillä tarkoitus on nauttia yhdessä kartanlukijansa Anne Heinosen kanssa hurjista teistä ajamalla reitti ilman ajovirheitä lävitse,

- Pitkän kaavan mukaan ollaan nyt tässä pisteessä ja jo sen vuoksi maaliin tulisi yltää. Sen vuoksi jätetään suorittamisesta napsun verran pois, niin hyvä tästä tulee. Toki pientä jännitystä on ilmassa, mutta niin täytyy ollakin, päättää Karppanen.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa