Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona uuden edessä Jyväskylän MM-rallissa

30.09.2021 / Anu Haapalainen

Lauri Joonalla on tällä viikolla edessä uran ensimmäinen kisa R5-luokituksen kilpurilla. Eikä debyytti tapahdu missä tahansa kisassa, vaan legendaarisessa Sorateiden Grand Prix’ssä Jyväskylässä!

Sunnuntaina toisen suomenmestaruutensa kaksivetoisten SM3-luokassa saavuttaneen Lauri Joonan mestaruusjuhlat jäivät lyhyeen. Tuore mestari suuntasi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa lähes suoraan palkintoseremonioista kohti Keski-Suomea, missä odotti kahden päivän testisessio Jyväskylän MM-rallia varten.

- Tosi hyvä fiilis. Auto toimi hienosti ja kuskikin pääsi pikkuhiljaa nelivetoauton saloihin sisään kaksivetoisen jälkeen. Päästiin ajamaan kahdella erilaisella tiellä ja käytiin myös kurvaamassa pari mutkaa asfaltilla, joten oppia tuli todella paljon, summasi Joona testien päätyttyä.

Kauden kymmenes MM-osakilpailu, Secto Automotive Rally Finland, käynnistyy perjantaina. Kolmen kisapäivän aikana ajetaan 19 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 287,11 km.

- Päijälä on sellainen pätkä, mitä ehkä eniten odottaa, vaikka se ajetaan nyt eri suuntaan kuin yleensä. Ja totta kai Ruuhimäki sunnuntaina, sehän on legenda, listaa Joona.

Tämän vuoden Jyväskylän MM-ralli on Lauri Joonalle uran toinen. Ensimmäisen Jyskälän saldona oli hienosti etuvetoluokan kolmas sija ja parhaan noviisin palkinto. Koska kisa ei kuulu junioreiden MM-sarjan kalenteriin, kilpailee Joona tällä kertaa WRC3-luokassa Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Luokkaan on ilmoittautunut yhteensä neljätoista kuljettajaparia, joukossa mm. tämän vuoden SM1-luokan kärkikolmikko. Ensimmäiseen R5-kisaansa Joona lähteekin realistisin tavoittein:

- Tavoitteena on totta kai päästä maaliin. Toivotaan että tulee nousujohteinen kisa, katsotaan kisan lopussa sitten, mikä on sijoitus. Kovassa sakissa luokan puoliväli olisi jo ok sijoitus. Ja olisihan se hienoa lyödä tiskiin kova pätkäaika ja jättää taakse muutama kova kilpakumppani!

Jyväskylän MM-rallin ilmoittautuneiden lista, kisan aikataulu ja tulosseuranta löytyy tapahtuman kotisivuilta osoitteesta https://rallyfinland.fi/ 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa