Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari mestaruusjahtiin Katalonian asfaltille

13.10.2021 / Jani Seppälä & Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

JWRC-kausi saa päätöksensä tulevana viikonloppuna Katalonian vauhdikkailla asfalttiteillä Espanjassa. Sami Pajari - Marko Salminen kaksikko starttaa kilpailuun sarjajohdossa, mutta vain kolmen pisteen päässä vaanii brittikuljettaja Jon Armstrong. Kolmantena pisteissä on Latvian Martins Sesks 14 pistettä Pajarin takana. Pajarilla on mahdollisuus tehdä samalla suomalaista autourheiluhistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena rallin junioreiden maailmanmestaruus. 

Juniorien sarjassa on kaikkiaan viisi osakilpailua, joista kunkin kilpailijan neljä parasta pistemäärää lasketaan loppupisteisiin. Viimeisen osakilpailun lisukkeena on kilpailusta jaettavat tuplapisteet. Tämän myötä mestaruuteen on matemaattisesti mahdollisuus sarjan kuuden kärjellä, jotka kaikki ovat Kataloniassa ajamassa. Kilpailun voitolla on mahdollisuus ottaa peräti 50 pistettä ja erikoiskokeiden pohja-ajoista voi kerätä vielä 17 pistettä lisää jos pystyy voittamaan kaikki erikoiskokeet.

Asetelmat ovat siis äärimmäisen jännittävät, suomalaiskaksikon mestaruuteen vaaditaan lähtökohtaisesti Armstrongia vastaan voitto. Tiukimmillaan mestaruus ratkaistaan erikoiskokeiden pohja-ajoilla ja tämä tilanne voi toteutua etenkin jos Sesks ajaa voittoon, Pajarin ollessa toinen ja Armstrong kolmas. Tällöin Pajari ja Sesks ovat tasapisteissä ja Armstrong yhden pisteen perässä, joten varmisteluun ei jää varaa, vaan varmasti jokainen halajaa pohja-aikoja. 

- Ajoimme kaksi hyvää testipäivää juuri kilpailun alla ja sen myötä miehet sekä auto on valmiina mestaruustaistoon, kertoo Pajari luottavaisena.

Perjantaina alkavan kolmipäiväisen kilpailun 17 erikoiskoetta ja 280 erikoiskoekilometriä ovat varsin vauhdikkaita ja poikkeavat sarjan muista asfalttikisoista.

- Asfaltti on sileämpää ja on sellaista rata-ajon tunnetta. Asfaltilla on varmasti vähemmän likaa ja muuta joten tosi nopea ja hieno kisa on tiedossa. Sääennusteetkin puoltavat hyvää ajokeliä. Taktiikka on varsin selkeä, nyt ei olla keräämässä enää kokemusta vaan nyt haetaan menestystä, tiivistää Pajarin autokunta ajosuunnitelmaa.

Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina klo 9:43 ja viimeinen erikoiskoe starttaa sunnuntaina klo 13:18. Suomalaiskaksikko haluaa nimensä sarjan mestareiden listalle ja toivon mukaan kilpailun logossa löytyvä teksti Catalunya-Costa Daurada on enne, nimittäin Costa Daurada on suomeksi Kultarannikko. 

Aikataulu: https://www.ewrc-results.com/timetable/68118-rallyracc-catalunya-costa-daurada-2021/ 

Tulokset: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Pistetilanne: 

1. Sami Pajari (FIN) 91
2. Jon Armstrong (GBR) 88
3. Martins Sesks (LAT) 77
4. Lauri Joona (FIN) 52
5. William Creighton (IRL) 45 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa