Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg ajoi historialliseen voittoon Rally3-autolla Suomessa

17.10.2021 / Taneli Niinimäki

Porvoolaisen Jussi Lindbergin kolmas kilpailu tuliterällä Ford Fiesta Rally3 -autolla päättyi viime lauantaina komeaan voittoon F-Cup -rallisarjan osakilpailussa Orimattilassa. Kyseessä oli samalla myös ensimmäinen yleiskilpailun voitto Rally3-autolle Suomessa.

- Erittäin hyvältä tuntuu. Tämä oli myös ensimmäinen yleiskilpailun voitto niin itselle, kuin kartturin paikalla tuuranneelle Tonille (Nuikka), Lindberg iloitsi.

- Pitkillä suorilla meinasi tulla vielä tiukkaa yleiskilpailun voitosta, kun huippunopeus ei ole ihan samaa luokkaa monien muiden autojen kanssa. Teknisimmillä osuuksilla pystyttiin ajamaan hyvin kilpaa.

Lindberg debytoi Rally3-auton ratissa kesäkuun SM Pohjanmaa-rallissa, ja toinen esiintyminen tapahtui elokuussa Askolan Granit-rallissa. Miehen mukaan auton kanssa on tapahtunut edistystä.

- Autosta on jäänyt hyvä fiilis, kun ollaan päästy oikeasti eteenpäin niin alustan toimivuudessa, kuin tuloksissakin. Tästä kuuluu suuri kiitos auton omistajalle, Janne Lillqvistille, joka miettii ja kokeilee erilaisia ratkaisuja auton suhteen.

Tällä kaudella Lindberg nähtiin viivalla ainoastaan kahdessa SM-rallissa. Ensi vuodelle on tähtäimessä täysi kausi kyseisellä Ford Fiesta Rally3:lla.

- Kyllä ensi vuonna on suunnitelma ajaa täysi SM-sarja kyseisellä autolla, ja sen eteen työt on jo aloitettu.

- Kuluneesta kaudesta kiitos kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille sekä kauden aikana mukana olleille. Ajojen osalta kausi sai hienon päätöksen, mutta ensi viikonloppuna käyn vielä kartturoimassa Kallion Jesselle Jari-Pekka Rallissa, Lindberg kertoo.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa