Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari jatkoi voittoputkeaan Unkarin EM-rallissa

24.10.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajari Media

Viime viikonloppuna rallin junioreiden maailmanmestaruuden voittanut Sami Pajari - Marko Salminen kaksikko jatkoi loistavia otteitaan myös rallin EM-sarjan puolella voittamalla Unkarin osakilpailun ERC3 Junior -luokan. Pajari nousi samalla luokan pistejohtoon ennen kauden viimeistä osakilpailua, joka ajetaan Kanariansaarilla vajaan kuukauden päästä. 

Perjantaina startanneen Unkarin osakilpailun ERC3Junior-luokka kulki vahvasti suomalaiskomennossa lähes koko kilpailun ajan. Perjantain ainoalla erikoiskokeella Pajari avasi vahvasti, rallicross-radalla ajettu pyöritys sujui pohja-ajan arvoisesti.

- En yleensä tykkää Mikki Hiiri-pätkistä, mutta tästä jotenkin tykkäsin, kertoi Pajari.

Lauantaina ohjelmassa olisi kuusi erikoiskoetta, kuten ounasteltua, mestaruuskamppailun kova vastus, Ranskan Jean-Baptiste Franceschi ei antanut piiruakaan periksi. Pajari napautti pohjat aamun ensimmäiselle, mutta toisella erikoiskokeella ranskalainen siirtyy kärkeen. Kun kolmen erikoiskokeen jälkeen saavuttiin huoltoon, oli Pajari toisena, mutta vain 5 sekuntia kärkipaikasta. 

- Jarrujen kanssa tuli odottamattomia ongelmia ja oli otettava varovaisemmin, Pajari kertoi päivähuoltoon saavuttaessa.

Huollon jälkeen tapahtui taas, nyt ongelmissa oli vuorostaan kovin kilpakumppani Franceschi, joka spinnasi nopealla osuudella ja valahti puolen minuutin päähän kuudenneksi. Lauantain jälkeen yötauolle saavuttiin Pajarin johtaessa 7,1 sekunnin erolla tiimikaveri Jon Armstrongiin. Samaan aikaan Franceschi oli hilannut itsensä jo neljänneksi.

- Vaikea päivä, kaikilla taisi olla jonkinlaisia ongelmia. Huomenna on kuitenkin vielä pitkä päivä, jonka aikana voi tapahtua vielä mitä tahansa, kertasi Pajari lauantain päätteeksi.

Sunnuntain seitsemän erikoiskokeen rypistys alkoi suomalaisparin antaessa muille totaalisen tyrmäyksen. Päivän avanneelle 13,5 kilometrin pätkälle syntyi peräti 10,2 sekunnin pohja-aika ennen Franceschia. Kokonaistilanteessa Pajari - Salminen kaksikko johti nyt Armstrongia 25,5 sekuntia. Sunnuntain kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen saavuttiin huoltoon tilanteessa 1.Pajari 2. Armstrong +22,2, 3. Maior +30,9 4. Franceschi +45,2 sekuntia.

Neljä erikoiskoetta jäljellä, joista heti ensimmäisellä taas tapahtui. Kolmantena ollut Romanian Norbert Maior oli ongelmissa ja jäi kärjestä yli minuutin ja putosi kuudenneksi. Franceschi nousi jo kolmanneksi, lohtuna oli että Pajari ajoi pohjat jälleen aamuiseen tapaan tällä pikiksellä reilulla erolla muihin, nyt kuudella sekunnilla tiimikaveriinsa verrattuna. 

Seuraavalla erikoiskokeella suomalaiskaksikon Ford Fiesta Rally4:n ohjaamossa hieman höllättiin, vai oliko se vain tyyntä myrskyn edellä. Nimittäin seuraavaksi ajettaisiin Erdőbénye -niminen erikoiskoe vielä kolmanteen kertaan. Ei kahta ilman kolmatta, suomalaiset lentävät jälleen pohja-aikaan bravuuripätkällään illan jo hämärtäessä. 

Viimeisellä erikoiskokeella ei draamaa enää nähty, Pajari - Salminen ottavat komean voiton. Pajarin erinomaisena siipimiehenä ajanut britti Jon Armstrong täydensi M-Sport Polandin viikonlopun ajamalla toiseksi ennen Renault Clio Rally4:lla ajavaa Jean-Baptiste Franceschia.

- Tämä oli todella tärkeä viikonloppu mestaruuskamppailua ajatellen. Erinomainen viikonloppu, tuntuu että tehtiin aivan maksimit mitä voidaan. Hyvä kisa meille ja koko tiimille, ei helppo viikonloppu mutta tulos oli loistava, kertoo Pajari tyytyväisenä kilpailun maalissa.

Muutaman viikon kuluttua ajettavaan Kanarialla ajettavaan päätöskisaan lähdetään siis suomalaisjohdossa, mestaruuteen vaadittaisiin käytännössä voitto sieltäkin. Kaudella ajetuista viidestä kilpailusta Franceschi on voittanut kolme, Pajari kaksi. Kun sarjan kuudesta kilpailusta kukin kuljettaja saa pudottaa huonoimmat pisteet pois, ei ranskalaiselta putoa yhtään pistettä pois, koska avauskilpailusta Puolasta tuli keskeytys. Pajarilla taasen huonoimmat pisteet ovat Tsekistä otetun viitossijan tuomat 21 pistettä, joten periaatteessa Pajari on realistisesti 7 pistettä ranskalaista perässä. Tuima taisto on vielä siis luvassa Kanarialla, hopea on varma, mutta mestaruus on tietysti tavoitteena.

Tulokset - Rally Hungary:

1. Sami Pajari - Marko Salminen (FIN) 1:45:35.6
2. Jon Armstrong (GBR) +23.2
3. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) +1:02.8
4. Alejandro Cachón (ESP) +1:16.4
5. Anthony Fotia (FRA) +2:08.6

Epävirallinen pistetilanne - ERC3 Junior 5/6 osakilpailua: 

1. Sami Pajari (FIN) 154
2. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) 140
3. Norbert Maior (ROU) 102

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: ERC Media

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa