Facebook Twitter Email Pinterest

Raoul Dahlqvistilla edessä Tunturin debyytti - ”Edessä on pitkä kisa ja mitä vaan voi tapahtua”

11.01.2022 / Dahlqvist RX

16-vuotiaalla raaseporilaisella Raoul Dahlqvistillä on alkamassa mielenkiintoinen ja jännittävä viikko, kun edessä on uran ensimmäinen Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli. Tavoitteena on nauttia arktisesta seikkailusta ja ajaa luokkavoitto.

Ensimmäiseen Tunturiralliinsa 16-vuotias Raoul Dahlqvist on valmistautunut hyvin. Takana on AKK:n Hyrynsalmella järjestämä ajoleiri, missä mittariin tuli reilut 250 ek-kilometriä. Lisäksi kalusto on kunnossa, uusi Ford Fiesta tuntuu hyvältä ja nopealta ja kartturina jatkaa viime kaudelta tuttu Edgar Wirtanen.

- Ensisijainen tavoite on päästä maaliin, Tunturi on todella pitkä kisa ja starttaan numerolla 129, joten mitä vaan voi tapahtua. Tavoitteena on kyllä luokkavoitto, sen verran nopeammalta tämä meidän uusi auto tuntuu edelliskauden ajokkiin verrattuna, kertoo Dahlqvist kisaviikon kynnyksellä.

Vuodesta 2019 moottoriurheilua harrastanut Raoul Dahlqvist on aiemmin kilpaillut mm. crosskarteissa ja rallicrossissa. Ensimmäisen rallinsa hän ajoi viime vuonna, jolloin sijoitus Nuorten SM-sarjassa oli kauden lopulla viides. Myös tämän kauden päätavoite on Nuorten SM-sarjassa.

- Nyt kun ollaan jo vuosi harjoiteltu, tähtäämme ilman muuta top3-sijoitukseen sarjassa!

Arctic Lapland Rally ei kuulu Nuorten SM-sarjaan, mutta Tunturirallin ajaminen on koko tiimille eräänlainen unelmien täyttymys.

- On kyllä hienoa päästä ajamaan legendarinen Tunturiralli. Tämä kisa on koko tiimille ensimmäinen Tunturi, kukaan ei ole aiemmin ollut muuta kuin penkalla kannustamassa. Itse olen ollut ehkä 10-vuotiaana paikan päällä katsojana. Nyt pääsee kokemaan Tunturin taian ja ajamaan esimerkiksi Aittajärven pätkän, niin onhan tämä mahtavaa, hehkuttaa Dahlqvist.

Perjantaina 14. tammikuuta käynnistyvän kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn reitti käsittää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 222,80 km. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (87,64 km). Lauantaina ajetaan toiset viisi (135,16 km) ja maaliin Lordin aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 20:10. 

Kuva: Dahlqvist RX

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa