Facebook Twitter Email Pinterest

Iivarin autokunnassa nuoruus ja kokemus kohtaavat

13.01.2022 / Jani Seppälä / Jooa Iivari Sports tiedotus

Korpilahden UA:n nuori lupaus Jooa Iivari (16v) starttaa perjantaina uransa ensimmäiseen Tunturiralliin kartanlukijanaan Jyväskylän UA:n Timo Hantunen (72v). Siinä missä kuljettajalla on ensimmäinen kerta pohjoisen taikaa kokemassa, on kartanlukija Hantusella taasen kilpailusta kokemusta ja menestystä useammalta vuosikymmeneltä.

Nuorten SM-sarjaa viime vuonna ajanut Iivari päivitti kaluston tälle vuodelle SM4-luokkaan, ajokkina on Ford Fiesta Rally4 jolla ajotuntumaa ennätettiin menestyksekkäästi ottaa jo syksyllä Saarenmaa Rallissa.
 
Talven lumilla on ajokilla ennätetty ajaa muutama päivä testiä, sekä yksi testikilpailu viikkoa ennen Arctic Lapland Rallya. Testikilpailusta Piippolasta matkaan tarttui pari pohja-aikaa ja luokan kolmas tila, edelle ennättivät vain Oskari Heikkinen ja Juhana Raitanen, jotka ovat nuottikisoissa menestystä aiemminkin haalineet.
 
- Rovaniemeltä odotan paljon nuottikilometrejä, sekä haastavaa reittiä. Koko kauden tavoitteena on ettei tulisi keskeytyksiä ja oppisi nuotittamaan ja toteuttamaan sitä nuottia kilpailussa. Vielä meinaa hieman mennä "ajosilmällä" ajamiseksi paikoitellen, tuumailee Jooa. 
 
Nuoren kuljettajan korvien ollessa avoimet vierestä tuleville ohjeille, on luvassa varmasti rutkasti oppia ja palautetta. 
 
- Onhan Timosta valtava apu, kun sitä kokemusta on niin uskomaton määrä. Ei ole ihan pari kisaa mitä mies on kartturoinut, naureskelee Jooa ja jatkaa seuraavasti. 
 
- Kauden kisoista tätä Rovaniemeä odotan eniten, paljon kilometrejä ja haastetta on luvassa. Kauden mittaan sarjassa ajetaan jo pari kisaa joihin on tullut aiemmin osallistuttua, tähän asti uralla miltei kaikki kisat on aina olleet itselle uusia, tuumailee kuljettajan uransa toissa vuonna aloittanut Jooa Iivari.
 
Kilpailu starttaa 14.tammikuuta perjantaina klo 11 Rovaniemen keskustasta Lordi-aukiolta. Maaliin samaan paikkaan saavutaan lauantai-iltana, jolloin kilpailijat ovat ajaneet kahden päivän aikana 800 kilometrin kokonaisreitin, joka sisältää 10 erikoiskoetta joille yhteismittaa kertyy 222,8 kilometriä. 
 
Kilpailusta tulee YouTube-livelähetystä molempina päivinä Moottoriurheilu.TV:n kanavalta. Iivari - Hantunen kaksikko kilpailee numerolla 55. 
 
Kuva: Jesse Eteläniemi

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa