Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korhola hyvin valmistautuneena uuteen kauteen

13.01.2022 / Benjamin Korholan tiedotus

Inkoolaisen Benjamin Korholan tavoitteena kauden avauksesta Arctic Lapland Rallystä on ehjä kisa ja mahdollisimman suuri pistepotti. 

Ralli SM -kausi 2022 käynnistyy tulevana viikonloppuna Rovaniemeltä. Viime vuonna uran ensimmäisessä Tunturirallissa Benjamin Korhola ajoi kartturinsa Pekka Kelanderin hienosti neljänneksi.

- Tunturirallista jäi viime vuonna todella hyvä maku. Tiet on mahtavat ja ralli on hienosti järjestetty, joten innolla odotan jo kisaa!

Viime kausi ei muuten kaksikolta sujunut aivan ”kuten Strömsössä” joten tähän kauteen on valmistauduttu huolella. Auto on huollettu kuntoon ja jo viime vuoden puolella ohjelmassa oli ajo- ja nuottitreenejä. Lisävauhtia haettiin viime viikolla AKK:n ajoleiriltä Hyrynsalmelta, jossa testikilometrejä kertyi parisen sataa.

- Fiilikset on hyvät uuteen kauteen lähdettäessä. Nyt ollaan jo yhden SM-kauden kokeneempana, joten ei tarvitse ihan untuvikkona lähteä Tunturiinkaan.

18-vuotias Korhola kilpailee uudistuneessa SM4-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla Rautio Motorsportsin ilmoittamana. Kauden avaukseen Rovaniemellä luokkaan on ilmoittautunut 9 autokuntaa.

- Lähdetään hakemaan mestaruutta tällä kaudella. Sen kannalta Tunturin tavoitteena on ehjä kisa ja mahdollisimman suuri pistesaalis, onhan niitä kauden avauksessa tarjolla korotettu määrä, kertoo Korhola kisan alla.

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally käynnistyy perjantaina kello 11.00 ja kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina kello 20 jälkeen. Rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta, viisi perjantaina ja toiset viisi lauantaina. Yhteismittaa erikoiskokeilla on hiukan yli 220 km. 

Kuva: Benjamin Korholan tiedotus

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa