Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko ulosajon jälkeen jäännöspisteille Ralli SM -sarjan avauksessa

16.01.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Kehittyneen vauhdin Rovaniemen SM-rallin avauspäivänä löytänyt Riku Tahko saalisti kaksi SM-pistettä ja 13. sijan ulosajon jälkeen. Ajamisen lisäksi Tahkoa työllistävät TV-työt rallin MM-sarjan parissa.

Perjantaina alkanut rallin SM-sarjan avaus sujui Riku Tahkolta avauspäivän osalta pientä virhettä lukuun ottamatta hyvin. Vauhdissa oli edelliseen vuoteen havaittavissa kehitystä ja ero kärkeen pysyi pienempänä. Avauspäivän jälkeen sijoitus SM1-luokassa oli kuudes ja ero kärkeen karvan yli puolitoista minuuttia. Minuutin vähemmän, kuin edellisenä vuonna.

- Oli mukava lähteä, kun auto oli tuttu. Fiilis oli hyvä ja oli iloista nähdä, että alusta saakka olimme paremmassa vauhdissa, kuin aiemmin. Käytännössä pystyimme puolittamaan eron verrattuna viime kauden alkuun. Toisella erikoiskokeella Mäntyvaarassa tein pienen virheen ja sammutin auton, josta tuli enemmän tappiota. Perjantai-iltana pimeässä pystyimme ajamaan kuitenkin hyvät ajat erikoiskokeille, joten fiilis oli yötauolle mentäessä hyvä, summasi Riku Tahko avauspäivän antia.

Lauantaipäivän avasi uusi, yli 40 kilometrinen Ahmavaaran erikoiskoe. Erikoiskokeen pomppuisella ja hitaalla osuudella tiukka mutka oikealle yllätti Tahkon ja auto juuttui lumipenkkaan. Eroa kärkeen tuolla erikoiskokeella tuli yli 8 minuuttia ja sijoitus putosi yhdeksänneksitoista. 

- Mun mielestä oltiin aamusta ihan hyvin hereillä, mutta pienellä tiellä rytkyosuudella tosi hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa perä meni penkan puolelle ja imaisi keulan mukaansa. Auto jäi puoliksi penkan puolelle jumiin. Onneksi katsojat auttoivat meidät lumitöiden päätteeksi liikkeelle.

Kilpailun lopuilla erikoiskokeilla Tahko raivasi tiensä kolmannelletoista sijalle. Palkinnoksi tästä hän keräsi kilpailusta kaksi pistettä. 

- Suurin lataus poistui ulosajon myötä, mutta haluttiin jatkaa ja kokeiltiin autossa erilaisia uusia juttuja. EI sentään nollakisaa tullut. Kaksi pistettä voi olla tärkeitä kauden lopussa. Virhe harmittaa, mutta kun kärkeä yrittää saada kiinni, tällaista voi sattua. Fiilis on kuitenkin hyvä, kun vauhti on parantunut ja auto on kunnossa.

Ralli SM -sarja jatkuu helmikuussa Riihimäen SM-rallilla.

Riku Tahkosta C Moren ralliasiantuntija

Kaudella 2022 C Morella nähdään kaikki MM-rallit kaikkine erikoiskokeineen suorina lähetyksinä. Ylen Ralliradiosta vuosilta 2014–2020 tuttu Riku Tahkon ääni tulee tutuksi jatkossa C Moren ralliasiantuntijana. 

- Yksi loppuvuoden 2021 mielenkiintoisimmista puheluista tuli Pöllölaakson suunnalta. C Moren rakentaessa rallitiimiä, minua pyydettiin mukaan tuotantoihin asiantuntijakommentaattorin roolissa. Kun rallin MM osakilpailut eivät mene päällekkäin SM-osakilpailujen kanssa, niin lähden mielelläni kommentoimaan MM-sarjaa ja mielenkiintoahan siellä riittää sääntöuudistuksien ja Kalle Rovanperän sekä Esapekka Lapin menoa seuratessa. Suomen MM-rallissa olen mukana jälleen kuljettajana, mutta eiköhän sieltäkin keksitä mielenkiintoista sisältöä jaettavaksi C Moren katsojille, kilpailemisen lomassa, kertoo Tahko. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa