Facebook Twitter Email Pinterest

Co-Motorsportin jättipotti suli moottoririkkoon

18.01.2022 / Co-Motorsport / tiedotus

Ralli SM -sarjan tiimimestaruudesta kisaava Co-Motorsport oli lähellä jättipottia kauden avauksessa Arctic Lapland Rallyssä. Ennätyspisteet jäivät harmittavasti tällä kertaa saamatta, kun toinen tiimin autoista joutui jättämään kisan kesken moottoririkon vuoksi.

Co-Motorsport osallistui Arctic Lapland Rallyyn kolmen autokunnan voimin. Hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki kilpaili SM2-luokassa ja SM5-luokassa nähtiin tiimin kaksi MRF-Fiestaa, joita käskyttivät Jere Pensas ja Tommi Järvinen. Kaksi ensimmäistä, Hautamäki ja Pensas, keräsivät myös tiimipisteitä Co-Motorsportille.

Kokenut Ville Hautamäki on kisannut Tunturissa parisenkymmentä kertaa, mutta tällä kertaa mukana oli uusi tiimi ja uusi rengasmerkki MRF. Hautamäki aloitti kartturinsa Pekka Hautasen kanssa mestarin elkein ja vei nimiinsä perjantain kaikki erikoiskokeet. Hyvä vauhti jatkui lauantaina aina Sarriojärven erikoiskokeelle saakka, kunnes kisa päättyi kärkipaikalta moottoririkkoon.

- Se oli moottorin täystuho. Harmittaa niin pirusti, mutta eihän sille mitään voi, kun tekniikka pettää. Kaikkemme tehdään, että ollaan viivalla seuraavassa osakilpailussa Riihimäellä, kertoo Hautamäki ja jatkaa:

- Muuten kaikki toimi hyvin. Uusi tiimi on aivan mahtava, kaikki pelasi ja ilmapiiri on rento. Uusi MRF-rengas tuntui hyvältä, toki olosuhteet oli varsin haastavat.

SM5-luokassa Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi saavuttivat parhaan Arctic Lapland Rallyn sijoituksensa ajamalla toiseksi. Kolme pohja-aikaa kellottanut Pensas onnistui välttämään niin rengas- kuin tekniikkamurheet, ja kun meno vielä maittoi, oli tulos sen mukainen. 

- Paras sijoitus Tunturirallista ja muutenkin paras ralli mitä olen Rovaniemellä ajanut. Auto toimi hyvin ja ajopuoli meni lähes virheittä, kertasi Pensas kilpailun jälkeen.

Tommi Järvinen ja Sari Ohra-aho selvittivät Tunturin haastavat erikoiskokeet ja nousujohteisen kilpailusuorituksen jälkeen sijoittuivat SM5-luokassa viidenneksi.

Co-Motorsportin tiimipäällikkö Sami Kivioja summaa tiimin avauskisaa:

- Meillä on tälle kaudelle uusi kokoonpano. Tiimin toiminnassa kaikki sujui todella hyvin ja hyvällä fiiliksellä. Luonnollisesti Villen puolesta harmittaa, että kisa päättyi kesken. Ennen keskeytystä Villen suoritus oli vahva, ja sitä osattiin odottaakin testien perusteella. Myös uusi rengasmerkki MRF sopi hänelle hyvin. Jere ajoi hienon kisan todella järkevästi. Onnittelut hänelle hyvästä saavutuksesta ja kiitos kauden ensimmäisistä tiimipisteistä. Tästä on hyvä suunnata kohti seuraavaa osakilpailua Riihimäellä.

Ensimmäisen osakilpailun jälkeen Co-Motorsport on tiimien SM-pisteissä viidentenä. Kauden avauksessa oli jaossa korotetut pisteet.

Tiimien SM-pisteet, 1/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 54; 2. TGS Škoda Team 38; 2) Rautio Motorsport 38; 4. Finsoffat 29; 5. Co-Motorsport 25; 6. Printsport 24; 7. RTE Motorsport 11; 8. Dynamo 3; 9. RTRC 2 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa