Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivarin tiivis kisaputki jatkuu Ralli SM:ssä Riihimäellä

01.02.2022 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Ralli SM-sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla lauantaina 5.helmikuuta, kun Auto Sorsa Riihimäki-ralli starttaa Kanta-Hämeen lumisiin maisemiin. Kauden avauspisteitään SM4-luokkaan lähtevät hakemaan myös Jooa Iivari (KorUA) - Timo Hantunen (JyvUA). Sarjan avauskilpailuna ajettu Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa jäi kaksikolta harmillisesti kesken teknisen vian vuoksi toisena kilpailupäivänä, joten pistesarakkeessa ei vielä pisteitä ole.

Kolmen viikon tauko sarjassa pyrittiin 16-vuotiaan Jooa Iivarin tiimissä hyödyntämään ahkeralla kilpailemisella. Vain viikkoa Rovaniemen jälkeen oli ohjelmassa kilpailu Haapamäellä. Hyvin alkanut kilpailu tuli päätökseen neljännellä erikoiskokeella kun käytännössä täydestä kyydistä tultiin oikeaan taittavalle nypylle.
 
-Inhimillinen virhe ja vauhdikas kaato, vai pitäisikö sanoa kaatoja, mentiin siinä nokkaperää useampikin rinki, muistelee Jooa kartanlukijana toimineen Heikki Heleniuksen kanssa kokemaansa volttisarjaa.
 
Tämän jälkeen alkoi tiivis kartoittaminen kaluston vaurioista, osien etsintää ja niiden vaihtamista. Kilpajuoksu aikaa vastaan oli todellinen.
 
-Moottorin etupuolelta käytännössä kaikki piti uusia, lisäksi peltiä, lasia ja tukivartta ja paljon muuta piti vaihtaa. Kuin ihmeen kaupalla auto saatiin viivalle jo seuraavaksi viikonlopuksi Tikkakoskelle, kiittelee Iivari kaikkia auton kuntoon saamiseen osallisia.
 
Tikkakoskelta Jooa Iivari - Timo Hantunen parivaljakko saavutti Ford Fiesta Rally3 -ajokillaan nuottiluokkien kakkossijan, mutta menestys ei ollut pääasia.
 
-Oli tärkeää saada kaatopeikko harteilta pois ennen Riihimäen SM-osakilpailua ja saatiin toki samalla todettua auton ajokelpoisuus. Taka-akseli ei ollut aivan suora ja meno tuntuikin hetkittäin aika vikurilta. Onneksi se ennätetään vielä vaihtaa ennen tulevaa lauantaita. Maaliinpääsy Riihimäellä olisi hieno homma, silloin saa maksimimäärän tarpeellista kokemusta matkaan, pohtii Jooa Iivari tulevaa ralliviikonloppua.
 
Kanta-Hämeessä voimassa olevien koronarajoitusten myötä kilpailuun ei saada ottaa yleisöä. Kilpailu on kuitenkin kattavasti seurattavissa esimerkiksi AKK:n hallinnoiman Moottoriurheilu.tv:n kanavalla YouTubessa.
 
Kilpailu käynnistyy Riihimäeltä klo 11 ja maaliin saavutaan noin 18:30 aikaan, välissä on käyty kahdesti huollossa Lopella. Erikoiskokeita kilpailussa on kahdeksan ja niillä yhteismittaa 100 kilometriä. 
 
Kuva: Jesse Eteläniemi

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa