Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Riihimäki on tärkeä ralli meille molemmille”

01.02.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-kauden avauksessa Rovaniemellä Škoda Fabia Rally2 Evolla viidenneksi ajanut kaksikko Juha Salo ja Mikko Markkula tähtää SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa kärkeen. Salolla on samasta kilpailusta viime vuodelta voitto puolustettavana, tosin tuolloin ralli ajettiin kansallisen tason kilpailuna.


- Mielenkiintoista nähdä, minkälainen reitti meitä odottaa. Olen kuullut, että tiestön luonne olisi vaihtelevaa, ja se olisi hyvä asia. Mahtava juttu, että näin hieno talviralli on Etelä-Suomeen tulossa. Lunta riittää ja teiden pohjat ovat jäässä. Eihän tässä oikein malta edes odottaa, että pääsee ajamaan.


- Voitto puolustettavana – joo, mutta jo se, että pääsemme Riihimäen ja Lopen kulmille ajamaan rallia, on mahtava asia. Varmasti nautin joka metristä, Salo painottaa.


Salo sanoo, että SM-kauden avaus Tunturiralli oli hänelle tuloksellisesti pettymys. Riihimäki-ralliin Salo ja Markkula starttaavat Tunturirallin yleiskilpailussa saavutetun sijoituksen mukaisella lähtöpaikalla eli lähtönumerolla 5.


- Pikku juttuja, jotka eivät Rovaniemellä toimineet odotetun kaltaisella tavalla, ja kisa vesittyi meiltä heti alkuunsa. Viides sija oli toki parempi kun ei mitään, ja viides paikka lähtöjärjestyksessä Riihimäellä on melko optimaalinen paikka lähteä talvisissa olosuhteissa ajamaan rallia.


- Toivotaan, että reitti olisi viimeisenkin lumisateen jälkeen aurattu. Toki olosuhteiden kanssa pitää tulla toimeen ja niiden mukaan eletään. Riihimäki-ralli on ollut aina hienosti järjestetty rallikilpailu, joten uskon, että hieno ralliviikonloppu tulossa.


SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli joudutaan ajamaan voimassa olevien rajoitusten takia ilman yleisöä. Syynä on Kanta-Hämeen alueella voimassa olevat Covid-19 rajoitukset, jotka eivät salli yli 50 hengen tapahtumia ulkotiloissakaan. Mikäli tilanne viikonloppuun mennessä vielä muuttuu, rallijärjestäjä tiedottaa muutoksista.


- Toivotaan, että rajoituksia höllennettäisiin siten, että katsojat pääsisivät erikoiskokeille. Riihimäki-ralli on perinteisesti vetänyt hyvin väkeä. Kysymyksessä on myös minulle ja Mikolle ralli, jota lähtisi seuraamaan perhe, sukulaiset, ystävät ja tutut kylän miehet. Merkittävä ralli meille molemmille, Salo muistuttaa.


SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,11 km. Ralli käynnistyy lauantaina 5. helmikuuta kello 11:00 Riihimäeltä. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti huollossa Lopella. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin Riihimäelle rallin maaliin klo 18:37 alkaen.

SM1-luokan SM-pistetilanne 1/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 34
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 25
3. Mikko Heikkilä Škoda 20
4. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 16
5. Juha Salo Škoda 13
6. Anssi Rytkönen Škoda 11 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa