Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm pyörähti ulos SM-pisteiltä Riihimäellä

05.02.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen eivät pystyneet kasvattamaan SM-pistepussiaan Riihimäellä. Lumimyräkässä lähtönumerolla 1 TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evolla matkaan lähtenyt kaksikko pyörähti rallin viimeisellä EK:lla ulos tieltä ja SM-pisteiltä. 

Eilisen illan ja yön sekä lauantain aikana lunta tuprutti Kanta-Hämeessä sakeasti. Rallijärjestäjän auraustoimenpiteistä huolimatta teiden pinnoille jäi paljon irtolunta, joten ajo-olosuhteet Riihimäen ja Lopen seuduilla ajetussa SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa olivat haastavat. 

Luokan kärjessä ja siten ensimmäisenä autona Riihimäellä reitille startanneen Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen kohtalona oli toimia lumisateessa aura-autona. 

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen kaksikko ajoi vielä Teemu Asunmaan kanssa tasa-ajalla rallin kärjessä, mutta illan kolmanneksi viimeisellä ja viimeisellä EK:lla Lindholm pyörähti pöperölumessa ja putosi ulos SM-pisteiltä.

- Haastavaa oli – joo. Päivässä oli hyviäkin hetkiä. Pystyimme roikkumaan tilanteesta huolimatta kärjen tuntumassa hyvin. Nuottivirheeni kahdella EK:lla ratkaisivat osaltamme tämän rallin. Meillä oli kahdesti väärä nuotti, joka johti ulosajoon.

- Ensimmäinen näistä tapahtui EK:lla 6. Tajusin nopeasti, että nuottini ei ollut sellainen, mitä edessä oleva mutka. Pyörähdimme penkkojen välissä, mutta pääsimme melko nopeasti jatkamaan matkaa.

- Rallin viimeisellä EK:lla oli jo muutama paikka, missä nuottini ei selkeästi ollut oikea. Yleensä en tee virheitä nuoteissani, mutta nyt näin tapahtui. Kun huomasin, että nyt pyörähdetään niin käänsin autoni pellolle. Siellä oli sitten sen verran lunta, että jäimme pohjasta kiinni. Meidän piti lapioida automme pohja lumesta puhtaaksi, ennen kun pääsimme jatkamaan matkaa.

Tilanteeseen meni lähes 10 minuuttia ylimääräistä aikaa ja Lindholm putosi ulos SM1-luokan pistesijoilta kokonaiskilpailun sijalle 32.

- Nyt tuli 0-kisa. Tiesimme, että ajo-olosuhteet olivat sen verran vaikeat, että jotain pisteitä pitäisi Riihimäeltä ajaa. Mutta nyt niitä ei tullut yhtään. Haastava päivä. Vauhdin suhteen olimme siellä, missä oletimmekin olevan. Oppia tuli mukaan vietäväksi, Lindholm summaa.

Ralli SM-sarjan talvikausi jatkuu sarjan kolmannella osakilpailulla 4.–5. maaliskuuta Kuopiossa. Sitä ennen Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat Toksport WRT:n Škodalla kauden toisessa MM-osakilpailussa Ruotsissa.
 
Lopputulokset: SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli:
1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 EVO 57:49,8
2. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 EVO + 22,3
3. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia Rally2 EVO + 38,9 

32. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 EVO + 10:27,9
 
SM-pisteet 2/7 osakilpailua:
1. Mikko Heikkilä Škoda 38
2. Emil Lindholm Škoda 34
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 35
4. Teemu Asunmaa Škoda 29
5. Juha Salo Škoda 28

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa